Végéhez közeledik a FŐKERT virágágytervező pályázata

A FŐKERT Nonprofit Zrt. virágágytervező pályázatot hirdetett 2013-ban négy különböző korosztálynak, négy budapesti köztér virágkiültetésének lakosság által történő megtervezésére. A pályázat célja, hogy felhívja a gyerekek és felnőttek figyelmét a zöld környezet fontosságára, arra, hogy a városi tér a lakosságé, az ő kikapcsolódásukat, rekreációjukat hivatott szolgálni.

A pályázaton résztvevőknek lehetősége nyílt arra, hogy megtervezzék a négy virágágy egyikét, amelyet jövő tavasszal a FŐKERT Nonprofit Zrt. munkatársai a pályázat nyerteseivel közösen meg is valósítanak.

 

A FŐKERT-nél több éves hagyomány, hogy minden évben egy kiemelt fontosságú esemény, kulturális program, vagy éppen a nemzetközi figyelem központjában lévő tudományos témához kapcsolódva tervezik meg a budapesti virágágyakat.  A 2014-es év a „Család nemzetközi éve” lesz, így idén ehhez a témához kapcsolódva kellett a pályázóknak megtervezniük saját virágágyukat, úgy hogy a motívumok a családdal kapcsolatos gondolatokat, érzéseket formálják meg.

A 2014-es pályázati kiírásra számos pályamű érkezett, jócskán meghaladva a tavalyi tervek számát.

A témaválasztás több gyermekotthonban nevelkedő fiatalt késztetett rajzolásra, hiszen ezek a gyerekek a saját családjuk hiánya miatt értik igazán milyen jelentősége van a Család nemzetközi évének. A beküldött pályázatok között akadt olyan is, melyben a család minden tagja részt vett a korcsoportjának megfelelő tervezésben, s a rajzaikat együtt küldték be a FŐKERT-hez.

A beérkezett pályamunkákat szigorú szakmai zsűri bírálta el, s kiválasztotta a korosztályonkénti 3-3 legjobb pályaművet. Ezek közül a nyertest a FŐKERT Nonprofit Zrt. facebook oldalán indított szavazás eredménye alapján hirdetik majd ki. A korosztályonkénti nyertes pályázatot 2014 tavaszán a FŐKERT Nonprofit Zrt. a korosztály szerinti parkban megvalósítja, s a tervező nevét kiállítja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*