Környezettudatos fenyőfadíszítés és köztéri kiállítás

advent_arnyekFenyőfadíszítésre vállalkozó iskolás és óvodás csoportok jelentkezését várják az Advent Budapesten téli fesztivál szervezői a FŐKERT Nonprofit Zrt. felhívására. A gyerekek által környezettudatos eszközökkel kicsinosított fenyőket idén is kiállítják a Városháza parkban, ahol 2015. november 27. és 2016. január 3. között köztéri installáció formájában tekinthetők meg a karácsonyi vásár egyik attrakciójaként.

 

Az Advent Budapesten téli fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és a FŐKERT Nonprofit Zrt. az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is meghirdeti a Környezettudatos karácsony elnevezésű programját. A nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezés elsődleges célja, hogy a gyerekek környezettudatosan készüljenek a karácsonyra, és megtanulják: nemcsak az lehet szép és értékes, amit készen lehet vásárolni, hanem sokkal nagyobb értékkel bír az, amit ők maguk készítenek el.

 Fotó: Geberle Berci - www.adventbudapest.hu

Az óvodás és iskolás csoportok által feldíszített közel száz stilizált fenyőfa tavaly már nagy sikert aratott a Városháza parkban, így a látványos kiállítás ebben az évben is – immár hagyományosan – ünnepi díszbe öltözteti a főváros legszebb és legcsaládiasabb karácsonyi vásárát. A szervezők vendégül látják a készítőket a fesztivál kulturális programjainak helyet adó Üvegházban, de más meglepetéssel is készülnek. A fenyőket feltöltik az Advent Budapesten Facebook-oldalára, és a legtöbb szavazatot kapott alkotások gazdái értékes ajándékot kapnak a fővárosi intézmények jóvoltából.

A FŐKERT Nonprofit Kft. biztosítja az óvodák, iskolák részére az 1 méter magas, 70 cm széles, sötétzöldre fújt, stilizált karácsonyfát (háromszög), amelynek feldíszítésével (újrahasznosított és/vagy természetes anyagokkal) a gyerekeket bízza meg.

Összesen 120 db fenyőfa áll rendelkezésre, ezért a FŐKERT kéri, hogy az érdeklődők minél előbb jelezzék részvételi szándékukat a marketing@fokert.hu E-mail címen, feltüntetve, hogy hány darab fenyőfa feldíszítésével tudnak hozzájárulni az akció sikerességéhez.

A fenyőfák oda-, illetve visszaszállítását Budapest területén belül a társaság szükség esetén vállalja, vagy előzetes egyeztetést követően átvehetők a VII. kerület Dob utca 90-ben.

Jelentkezési határidő: 2015. november 9., hétfő.

A feldíszített fákat a 2015. november 23-i héten szállítják vissza.

Bővebb információ: www.adventbudapest.hu, www.szabadter.hu, www.fokert.hu