Várkonyi Szabolcs: Startolunk a Baranya Kupán!

_MGR0129A Stefani Baranya Kupán láthatunk legközelebb indulni téged és navigátorodat.

Ki fogja diktálni az itinert és most melyik autóval fogsz nekivágni a száz kilométer versenytávnak? – Most a felségemmel fogok indulni a Peugeot 208 R2-vel, már nagyon szeretné kipróbálni ő is, nem mondhattam nemet.

Két gyors lesz számotokra kialakítva, az egyik 18,3 a másik 9 kilométeres lesz. A szervezők egyelőre nem nevezték meg a gyorsokat, de aki járt már arra az tudhatja melyek is ezek.  Szerinted melyek ezek? – Nem foglalkoztam vele, a gyorsokat tudjuk, csak az irányt nem, de teljesen mindegy is, minden irányból ismerjük a pályát, bár talán jobban örülnék a Nyárásvölgy-Hetvehely iránynak, így sokkal régebben mentünk rajta. A másik biztosan a szokásos Remeterét-Árpádtető lesz.

A hosszabbikról mentek ás majd a rövidebbikre. Itt már azért nagyjából “üzem meleg” gumikkal és fékekkel tudtok rajthoz állni? – Nagy baj lenne, ha csak itt lenne üzem-meleg az autó, gondolom Nyárásvölgy előtt az aránylag hosszú etapon lesz elég idő bemelegíteni mindent, főleg a várható időjárási körülmények között.

 _MGR8518

Ez ugyan nem egy ORB verseny, de “gumijelölés” is vár rátok. Ezt mit is jelent? – Ennek igazából nincs jelentősége, ugyanazzal a gumival kell teljesíteni két gyorsot, de ezt enélkül is így csinálnánk.

Itt milyen kategóriában fogtok indulni? “M” csoportban a 2WD kocsik között.

Nemsokára itt a Barum Rallye. Ezt a versenyt egy tesztnek fogjátok szánni, vagy azért oda-oda lépsz majd a gáznak is? – Igen, ez egy teszt lesz a Barum Rallye előtt, de a teszt csak akkor ér valamit, ha az ember minimum 90%-ban kiautózza az autót, így mindenképpen erre fogunk törekedni. Egyébként a Barum előtt fogunk még csinálni egy nagyobb tesztet, hisz az még majd egy hónap múlva lesz.

Fotó: Makai Gergely

 

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu