Tomracing: maximumra állítva

A Szlovákiaringen folytatódik a Magyarország, Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Bajnokság, amit a hétvégén az Alpok-Adria Sorozat záró futamaival együtt fognak megrendezni. Noha sokáig úgy volt, hogy a Tomracing Motorsport Team hosszú idő után újra teljes létszámmal vehet részt a szeptember 6-7-8-án megrendezésre kerülő fordulóban, egy rövid teszt végleg eldöntötte Kurucz Ferenc sorsát. A májusban combcsonttörést szenvedett korábbi vb-induló motoros még nem bírna ki egy teljes versenytávot, így ő csak szurkolóként vesz majd részt a hétvégi futamokon.

Kurucz Ferenc: „A májusi balesetem óta nem ültem motoron, így nagyon vártam már azt a pillanatot, amikor újra pályára gurulhatok. Nagyon bíztam abban, hogy a szépen gyógyuló lábam bírni fogja a motorozás terheit. Egy rövid teszten azonban kiderült, még nem vagyok képes ugyanolyan biztonsággal motorozni, mint a sérülésem előtt, így a visszatérésem elmarad. Nagyon sajnálom, de úgy érzem, nem szabad semmit sem siettetni. A lábam a hétköznapok során már tökéletesen működik, autót is vezetek már vele, és abban is biztos vagyok, hogy még az idén visszaülhetek a motoromra is.”

Csutak Péter: „A bajnokság legutóbbi, pannónia-ringi állomását ki kellett hagynom a motorom meghibásodása miatt, amit sajnos még a mostani hétvégére sem tudtunk orvosolni. Mivel azonban mindenképpen el szerettem volna indulni a szlovákiaringi fordulóban, így kényszermegoldásként a tavalyi szezonban használt Hondámmal fogom ezt megtenni. Óriási a differencia a két motor között, ezért vérmes reményeket nem is táplálok, csak egyszerűen jól szeretném magam érezni.”

Dér Zoltán: „A hétvégi bajnoki fordulót megelőzően volt szerencsém a pályán tesztelni, bár a körülmények nem voltak éppen a legideálisabbak, de úgy gondolom, hogy ennek ellenére hasznos napot zártunk. Az alapbeállítások már most megvannak, valamint a motoron végzett új fejlesztéseket is ki tudtuk próbálni. Örülök annak, hogy a hétvégén az Alpok-Adria mezőnyével fogunk együtt menni, hiszen úgy gondolom, hogy egy gyorsabb mezőnyben jobban lehet fejlődni. A motivációval mindenesetre biztosan nem lesz probléma. Egyedül azért vagyok szomorú, mert a sok új arc között a számunkra egyik legkedvesebb nem lesz ott. Ezúton szeretném kifejezni őszinte részvétemet Rosivall Ágoston családjának és hozzátartozóinak.”

Miklósy Tamás: „Az első bajnoki fordulót követően úgy volt, hogy ismét teljes létszámban lehet jelen a Tomracing Motorsport Team a Szlovákiaringen. Kurucz Ferenc kipróbálta, mit bír a szépen gyógyuló lába, és arra a következtetésre jutott, most még korai lenne versenyen indulnia. Tökéletesen megbízom a döntésében, mert van annyira rutinos versenyző, hogy fel tudja mérni, van-e olyan állapotban, hogy végig tudja csinálni a hétvégét. Csutak Péter idei szezonja elég balszerencsés. Most kénytelen visszaülni a régi motorjára, így a Szlovák Pohar Cup mezőnyében nem kis hátránnyal fog indulni. Dér Zoltán egy jóval erősebb mezőnyben fog most elrajtolni, azonban nem feltétlenül kell felvennie az Alpok-Adria mezőnyével a versenyt. Ettől függetlenül pozitívan is elsülhet a dolog, hiszen ha Zoli összeakad egy gyorsabb versenyzővel, aki húzni tudja, abból jó eredmény is lehet. A hétvégén az igazi elvárások Gyutai Adriánnal szemben vannak. Adrián vezeti a magyar bajnokságot, a nemzetközi értékelésben a harmadik helyen áll, míg a számunkra legfontosabb, Alpok-Adria Sorozatban szintén harmadik. Bízunk abban, hogy egy eredményes hétvégét követően Adrián az utóbbi két sorozatban előrébb tud majd lépni, míg előbbiben tovább növeli előnyét.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*