Gyutai Adrián: „Célom a legjobb tíz Mugellóban”

A hétvégén, Mugellóban zárja első teljes szezonját a 2015-ös olasz bajnokság National Trophy 600 Supersport kategóriájában Gyutai Adrián. A Tomracing Motorsport versenyzője helyzete nem egyszerű, hiszen a Moto3-as világbajnoki debütálást követően ezúttal ismét a hatszázas motorjával kell szerepelnie. A 24 éves paksi pilóta célja egyértelmű: pontokat szeretne szerezni a legendás pályán, és előrébb lépni az összetett 14. helyéről.

Eddigi pályafutása legnehezebb szezonját zárja a hétvégén Mugellóban Gyutai Adrián, aki idén az olasz bajnokságban, egyedüli magyarként és egyedüli hondásként a National Trophy 600 Supersportban áll rajthoz.

2015-Gyutai Adrián-olasz bajnoki-Mugello-előzetes1

A Tomracing Motorsport pilótája a sikeres Moto3-as világbajnoki bemutatkozást követően ezúttal ismét egy hatszázas motorral bizonyíthat. Az átállás nem volt egyszerű, de a záró futamot megelőző teszteken sikerült visszaszoknia Hondájához. A 24 éves paksi motoros már két alkalommal is szerepelt Mugellóban, és mindkétszer pontszerzőként zárt, így most sem szeretne másként végezni.  Ezúttal ismét a saját Hondájával áll rajthoz, amely kisebb felújításon esett át, de mind a versenyző, mind pedig a motorja is a lehető legjobban felkészülve várja az újabb nagy megmérettetést.

„Nagyon vártam már az újabb olasz bajnoki hétvégét. Boldog vagyok, hogy a rengeteg nehézség ellenére mindennel elkészültünk, és remélhetőleg újabb pontszerzéssel zárulhat számomra ez a meseszerű idény. Noha eddig mindkét itteni futamomat pontszerzőként zártam, pontosan tudom, ha a legjobb tízbe szeretnék kerülni, még mindig rengeteget kell tanulnom. Az elmúlt napokban bebizonyosodott, hogy igenis van összefogás a magyar motorosok között, hiszen amíg a Hondám nem állt készen, addig Kovács Bálint Yamahájával edzhettem, illetve Juhász Dávidéktól kaptunk alkatrészeket a minél jobb szereplés érdekében. Édesapám fantasztikusan felkészítette a motort, így most már rajtam múlik, mit tudok kihozni az előttem álló napokból. Az a lényeg, hogy a teszten és a pénteki szabadedzéseken megtaláljuk az ideális beállításokat, hogy a szombati időmérőn a lehető legjobban szerepelhessek, igaz, az előrejelzések szerint a kvalifikációt esőben rendezik majd. Ez nem jelenthet gondot, hiszen szeretek ilyen körülmények között versenyezni. A felkészülés során az edzéseken azt tapasztaltam, hogy a MOL Racing Fuel 102+ versenybenzin hatására további századokat, tizedeket nyerhetünk, amit az eddigi adatok tökéletesen alátámasztanak. Egyébként ezúttal nem leszek egyedüli magyar a mezőnyben, hiszen ezúttal Győrfi Alen is bemutatkozik a National Trophy 600-as kategóriában, és bízom abban, mindketten pontszerzőként zárjuk a hétvégét” – jelentette ki Gyutai Adrián.

A Tomracing Motorsport csapatfőnöke szerint versenyzője ezen a hétvégén ismét bizonyíthatja a tehetségét, és újabb pontszerzéssel zárhatja le pályafutása eddigi legkeményebb szezonját.

“A Moto3-as világbajnoki mezőny után ismét nagyon kemény ellenfelek ellen bizonyíthat Adrián. A hatszázas motorra való visszaállása nem jelentett túl nagy gondot, így a hétvégén tisztes helytállás és újabb pontok megszerzése a célunk. Ez egy tanulóév volt Adrián számára a világ egyik legerősebb bajnokságában, ahol a lehetőségeinkhez képest remekül helyt állt. Ez a szezon mindenképpen jóalapot adhat a folytatásra, illetve a továbblépésre” – fogalmazott Miklósy Tamás.