The Script: Léteznek valódi szuperhősök-Speciális mobilstúdióban született a világhírű zenekar új albuma

script_photoNéhány napja jelent meg a Script legújabb nagylemeze, a No Sound Without Silence. Az ír pop-rock zenekar albuma egész héten meghallgatható a Class FM weboldalán, és a hét sztárvendége is a világhírű együttes lesz a Class40-ben. A Script tagjaival Kiss Orsi, a leghallgatottabb rádió csinos műsorvezetője készített exkluzív interjút: a fiúk saját szuperhőseikről meséltek, valamint elárulták, hogy különleges körülmények között készítették el új albumukat.

 

Ismét egy sztárzenekar új lemeze mutatkozik be a Class FM weboldalán! A Script világszerte óriási népszerűségnek örvend, az együttes több mint 20 millió eladott albummal és kislemezzel büszkélkedhet. Világszerte óriási izgalommal várt negyedik albumuk szeptember 15-én jelent meg: a hanganyag a Class FM honlapján a premier óta elérhető szeptember 21-ig, amikor a csapat a Class40 sztárvendége lesz. Az új lemez hangulatába már a nyár közepén megjelent „Superheroes” című dal is betekintést engedett, amelyet szintén hazánk piacvezető rádiójának közönsége hallhatott elsőként.

 

A Superheroes valójában a hétköznapi hősökről szól. Sokan vannak a világon, akik nehéz helyzetben vannak, a poklot élik meg. Talán nem látjuk őket, de ettől még léteznek. Maga az élet képzi a szuperhősöket: az életben tanulnak meg repülni. Ez az igazi csoda.” – vallja Danny O’Donoghue, az együttes frontembere. „Johannesburg környékén forgattunk klipet a számhoz, egészen pontosan egy városban, amit úgy hívnak: Alexander. Fél millió lakosa van, nagyon elszegényedett terület. Ezeknek az embereknek konkrétan nincs semmijük, mégis napról napra próbálják jobbá tenni az életüket. Számunkra ők a szuperhősök.” – tette hozzá az énekes.

A The Script a múlt év során 11 hónapon keresztül turnézott, több teltházas koncertet adtak Amerikától Ausztráliáig, a londoni O2 Arénát kétszer töltötték meg. Ezt követően a trió azonnal munkába kezdett, és fél évvel később megjelent különleges hangzásvilágú új albumuk. „Minden banda másképp gyűjt ihletet. Mi az új dalainkat a világturné alatt írtuk meg, így egy igazi multikulturális album lett. Az anyag születésében benne vannak a rajongók, és az energiák, amiket tőlük kaptunk a teltházas koncertek alatt.” – árulta el a zenekar Kiss Orsinak, és azt is elmondták, hogyan született az új nagylemez címe. „A No Sound Without Silence úgy indult, mint egy mantra. Akkor kezdtük el egymásnak mondogatni, amikor hétről hétre 20-30 000 ember előtt adtunk koncertet, aztán a következő pillanatban már egyedül, elszigetelten ültünk a szállodai szobánkban és írtuk a dalokat. Óriási volt a kontraszt. A dalok születéséhez mindig kell a csend, kellenek mélypontok, hogy a magasságot értékelni tudjuk.” – mondta el a gitáros, Mark Sheehan.

A Hall of Fame volt az első nagy sláger, amit a Scripttől hallottam, világszinten is ezzel robbantak be a köztudatba. Azt imádom bennük, hogy a számaiknak mindig üzenete van. Manapság a legtöbb sláger könnyed, limonádé, ami teljesen rendben van, mégis kész felüdülés számomra, amikor igazi mondanivalóval bíró dalokat hallhatok. A lemez első dala a hétköznapi hősökről szól: a gyermekét egyedül nevelő anyáról, vagy az éjjelente is életeket mentő orvosról. Az összes többi számuknak is van mondanivalója: a halál utáni életről, a szerelemről vagy épp a vágyról vallanak” – nyilatkozta Kiss Orsi, a Class FM népszerű műsorvezetője.

Kiket tart még szuperhősnek az együttes? Milyen volt a lakóautóban berendezett mobilstúdió, ahol a zenekar az új lemez dalait szerezte? Melyik országban született a legtöbb dal? Kiderül szeptember 21-én, vasárnap 17:00-kor a Class40-ben, ahol az exkluzív interjú és az új Script album bemutatkozása mellett a legnépszerűbb hazai és nemzetközi slágerek is felcsendülnek.