Szegénységellenes világnapra

DSC_7132m_resize

Mesterházy Attila MSZP pártelnök-frakcióvezető
Fotó: Juhász Melinda

Október 17-e a szegénységellenes küzdelem világnapja. Sajnos Magyarországon ez a nap ma különös aktualitással bír. Mert Magyarországnak a rendszerváltás óta először olyan kormánya van, amely nem a szegénység, hanem a szegények ellen küzd.

Az Orbán-kormány három és fél év alatt kilencszeresre növelte a szakadékot a szegények és a gazdagok jövedelmi szintje között. Sehol a fejlett Európában, de még a balkáni uniós tagországokban sem nyílt szét ilyen gyorsan, ilyen nagyra a társadalmi olló.

Az Orbán-kormány politikája világos: maguknak minél többet szerezni, a többiektől minél többet elvenni. Emiatt a szegények egyre szegényebbek, a gazdagok egyre gazdagabbak lesznek. Emiatt félmillió gyereknek nem jut minden nap megfelelő mennyiségű és minőségű élelem. Emiatt van félmillió ember munka, másik félmillió pedig mindenféle ellátás, mindenféle jövedelem nélkül. Eközben egyre többen veszítik el a munkájukat, és egyre nehezebben tud megélni az is, aki még dolgozik.

Orbán a fiatalok jövőjét is elveszi, a pályakezdőket szegénységbe taszítja, hiszen mára minden harmadik fiatalnak nincs munkája, és egy egész generációt fosztanak meg attól, hogy hasznos tudást és használható szaktudást szerezzenek. Félmillióan kényszerültek már külföldre munka és megélhetés reményében, és százezreket a teljes lecsúszás fenyeget.

Ennek fog véget vetni az MSZP-kormány. Igazságot szolgáltatunk minden kisembernek. Mindazoknak, akik nap mint nap a hátukon viszik ezt az országot, de akiktől az Orbán-kormány elvette a normális élet lehetőségét. Ezért felszámoljuk a gyermekéhezést, és minden gyermeket segítünk, hogy többre vihesse, mint a szülei. Új munkahelyeket teremtünk, hogy minden családban legyen legalább egy kereső. Mindazoknak, akiket meglopott, megalázott vagy megfélemlített a Fidesz, az MSZP visszaadja a lehetőséget, az esélyt és a reményt.

Mert az MSZP-n kívül senki nem képviseli azokat, akiknek a legnehezebb a helyzete. Ezért a mi történelmi küldetésünk és feladatunk, hogy megállítsuk az elszegényedést, és olyan országot teremtsünk, amelyben mindenki nagyobb biztonságban, és napról napra nagyobb jólétben élhet. Ez az MSZP politikájának lényege. Ezt jelenti a változás!

Mesterházy Attila

pártelnök-frakcióvezető

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*