Savickas, a világ legerősebb embere Budapesten

 Pénteken kezdődik a Világ legerősebb embere világbajnoki döntő a dél-kínai Hainan szigeten Sanyaban, ahol az előre jelzett 40 fokos meleg helyett csupán 30 fok fogadta a versenyzőket.

A magyar színeket második alkalommal képviseli a tatabányai Nagy Ákos.

’A talán legerősebb csoportba kerültem, benne az Arnold Classic tavalyi győztesével, az amerikai Mike Jenkins-szel és az orosz Mikhail Koklijevvel, aki pedig az idein lett bronzérmes. Ennek a csoportnak a tagja még a brit Eddie Hall és az ausztrál Warrich Brant. Itt szerepelt volna az újdonsült kamionhúzó világbajnok, a szabadkai Katona Ervin is, de ő térdsérülése miatt lemondani kényszerült az idei világbajnokságot, s úgy döntött, hogy inkább az őszi Strongman Champions League fordulókra, így a legközelebbire, a budapestire koncentrál. Tehát az idén én leszek az egyetlen magyar a világ legerősebb emberei között. A csoportból az első kettő jut tovább a nagydöntőbe, melyet aug. 22-én kezdenek.’

 Nagy Ákos egy szenzációs hírrel folytatta: A hónap utolsó szombatján, augusztus 31-én  Rákomentén (Bp. XVII. kerület) megrendezésre kerülő Strongman Champions League versenyünk 14 fős mezőnyében az indulók között lesz az erősemberek jelenlegi királya  a litván Zydrunas Savickas, aki háromszor szerezte meg a világ legerősebb embere címet, jelenleg is ő a címvédő, hatszor győzött az Arnold Classic-on és ő nyerte az idei shanghai Világ Kupa versenyt is, melynek nem mellesleg szólva 95 millió nézője volt Kínában.’ A budapesti Strongman Champions League versenyt az Eurosport közvetíti. Az esemény belépőjegy nélkül látogatható.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*