500 adag ételt osztottak ki rászorulóknak a Fradi futballistái

A Ferencvárosi Torna Club és az Ökumenikus Segélyszervezet tavaly megkötött stratégiai együttműködésének jegyében újabb közös eseményt szervezett. A sportklub által a közelmúltban gyűjtött nagymennyiségű ruhaadomány után január 22-én – a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. támogatásával – 500 adag babgulyást, meleg teát és édességet osztottak ki a Groupama Aréna előtti sas-szobornál. Az ételosztáson több ismert labdarúgó, mint Gera Zoltán, Dibusz Dénes, Böde Dániel, az új „szerzemények” közül Hajnal Tamás, Varga Roland, valamint Roland Lamah és Somalia légiós is merőkanalat ragadtak, vagy bekapcsolódtak a teaosztásba.

„A mai ételosztás a kezdő eseménye a Fradi 2015-ös évét átölelő társadalmi felelősségvállalásának, melynek során minden hónapban igyekszünk különböző módon bekapcsolódni embertársaink megsegítésébe” – mondta a helyszínen Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

„A tavaly aláírt stratégiai megállapodás újabb állomásához érkeztünk, melynek során jó volt látni, hogy a sokak által kedvelt focisták is bekapcsolódtak az ételosztásba. Az elején még kicsit keresték a helyüket, de a végére feloldódtak; közvetlen hangulat alakult ki a játékosok és a sorba beálló emberek között” – nyilatkozta Nagy Ákos, az Ökumenikus Segélyszervezet programvezetője.

„Az Ökumenikus Segélyszervezet tevékenységét jól ismerjük, nagy megtiszteltetés a munkájukban részt venni. Legutóbb karácsony előtt osztottunk ki 2 ezer adag meleg ételt Budapesten a segélyszervezettel közösen, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy újra minket kértek fel. Természetesen gondolkodás nélkül mondtunk igen az újbóli együttműködésre. Kapcsolatunk a Fradival hosszú időre nyúlik vissza. Korábban a Fradi jégkorongcsapatát, jelenleg a klub női ifjúsági kézilabdacsapatát támogatjuk. A mai ételosztás is azt bizonyítja, hogy igen is fontos kapcsolat lehet a sport és a jótékonysági tevékenység között” – mondta Süllős Gyuláné, a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. tulajdonosa.