Magyarország Közép-Európa legjelentősebb turisztikai vásárán

Elindult a vásári szezon, dőlnek a rekordok

Idén január 16. és 19. között, több mint 70 ország 700 kiállítójának társaságában vesz részt hazánk Közép-Európa legnagyobb szabadidős és utazási vásárán, a bécsi FERIEN Messén (www.ferien-messe.at). A négynapos, rangos turisztikai seregszemlén a Magyar Turizmus Zrt. 25 hazai társkiállítóval, a „Magyarország – több, mint amit várt” (az osztrák piacon „Ungarn – überraschend mehr”), koncepció és szlogen jegyében prezentálja hazánk gazdag turisztikai- és kulturális kínálatát. A frissen elkészült Magyarország-imázsfilm újszerűen lendületes és dinamikus képi elemeihez igazított 120 m2-es nemzeti stand 4 napon keresztül fogadja a szakmai és nagyközönségi látogatókat. A vásár első napján az MT Zrt. ausztriai képviselete partner partit is szervez a magyar standra az osztrák sajtó és az utazási irodák számára.

ferien

Ausztria az egyik legfontosabb és népességarányosan számítva a legnagyobb küldőpiacunk. Az elmúlt években az osztrák látogatók átlagosan évi 120 milliárd forintot költöttek Magyarországon, amelynek nagy része turisztikai célú költés volt. A jól fizető osztrák vendégek a forgalmi adón keresztül átlagosan naponta 80 millió forintot ‘fizetnek be’ a hazai költségvetésbe.

Tavaly novemberben, az MT Zrt. téli kampányának indulásakor, Ausztriából egy hónap alatt több mint 75 ezer vendégéjszakát regisztráltak a magyarországi szálláshelyek. Ez minden idők legjobb novemberi beutazó forgalmának számít, s jól mutatja a szomszédos piacban rejlő potenciált. Ennek megfelelően a magyar kiállítók bizakodva tekintenek a 2014-es szezon elé.

Az idei bécsi turisztikai vásár fókuszában az egészségturizmushoz köthető turisztikai ajánlatok és szolgáltatások, valamint a 2014-es év olyan kiemelt hazai fesztiváljainak népszerűsítése áll, mint például a Budapesti Tavaszi Fesztivál. Ez utóbbi szorosan kapcsolódik a Budapest téli vendégforgalmát élénkítő Budapest Winter Invitation turisztikai kampányhoz, amelyről szintén naprakész információkat kapnak a magyar standon érdeklődök. Az elmúlt években sikerrel követett marketingkoncepció alapján kelet-magyarországi szolgáltatók is hangsúlyos jelenléttel mutatják be ajánlataikat az utazási vásáron, ahová a szervezők 140 ezer érdeklődőt várnak. Az osztrák piacon Kelet-Magyarország komoly rejtett tartalék, mert az Ausztriából érkező vendégek számára Magyarország Dunától keletre eső területe még ‘titkos tippnek’ számít.

A bécsi FERIEN Messén a magyar bemutatkozás nyitánya annak a közel 40 elemből álló programsorozatnak, amely az ausztriai magyar külképviseletek (Nagykövetség, Collegium Hungaricum, Magyar Turizmus Zrt.) összefogásában zajlik 2014 első felében Ausztria nagyvárosaiban. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról, s a tervezett akciókról további infók itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*