Osztrák fiatalok is szép számmal jönnek a hazai fesztiválokra

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete kooperációban a SZIGET Fesztivál ausztriai promóciós irodájával és számos stratégiai partnerrel tucatnyi közös akciót valósít meg annak érdekében, hogy idén is minél több fiatal érkezzen a hazai könnyűzenei fesztiválokra és nagyobb sporteseményekre a szomszédos Ausztriából. A könnyűzenei programok promóciója egyben országmarketing is, amely a fiatalos, „trendi életérzést“ közvetíti külföldön hazánkról. Évente mintegy 10 ezer osztrák fiatal enged is a „csábításnak”, s a rendezvények apropóján Magyarországra látogatnak.

szakmaihirek_Ausztria_SOUND

A Balaton Sound fesztivál által képviselt fiatalos és modern életérzés megismertetése érdekében két osztrák blogger és a Brandnite TV forgatócsoportja jelentkezett élő helyszíni tudósításokkal az MTÜ meghívására. Ausztria piacvezető utazási magazinja, a REISE-aktuell friss nyári kiadásában a Balaton környéki művészeti fesztiválokra hívja fel a negyedmilliós olvasótábora figyelmét. Az osztrák ORF Ö1 közszolgálati rádió július közepén tűzte műsorára a Balatonról készült 1 órás összeállítását, amely a turisztikai ügynökség tanulmányútja alapján részletesen körbejárta a Balaton kulturális és turisztikai vonzerőit, a magyar tenger köztudatban és művészetben elfoglalt jelentőségét.

A főszezont megelőzően inspiráló környezetben informálódhattak a bécsi Museums Quartier előtt a WAMP design kiállítás látogatói is, eljutott hozzájuk is az üzenet, miszerint a kreatív ötletek és szórakozás folytatásának színhelyei a magyarországi fesztiválok (VOLT, SOUND, Sziget). A fesztiválok programjai kiemelt megjelenést kapnak az ausztriai turisztikai képviselet által indított Rot Weiß Rot in Ungarn turizmus-mozgalom profilján keresztül is: http://www.facebook.com/rwr.ungarn. A sajtótájékoztatók, felhívások, hírügynökségi közlemények nyomán szinte folyamatosan lehet invitatív cikkekkel találkozni Ausztriában, amelyek a magyar fesztiválokra csábítják az osztrák fiatalokat. Az idén 24. alkalommal megrendezendő SZIGET (www.szigetfesztival.at) népszerűsítése érdekében a sajtó számára tanulmányút is szervezésre kerül, amelyen neves zenei- és életmód magazinok, képviselik az osztrák médiát. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról, s a tervezett akciókról további infók itt: http://at.gotohungary.com/hirek_ms_at. (Magyar Turizmus Zrt, Bécs)

fotó

Osztrák bloggerek a Balaton Soundon