Játszótér karácsonyra

A T-SYSTEMS MAGYARORSZÁG 5 MILLIÓ FORINTOS ADOMÁNYÁBÓL ÉPÜL JÁTSZÓTÉR AZ ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET KASTÉLYOSDOMBÓI SZOCIÁLIS ÉS FEJLESZTŐ KÖZPONTJÁBAN

Bánhegyi_Zsófia_Lehel_LászlóAz Ökumenikus Segélyszervezet krízisbe került családok számára új esélyt kínáló intézménye 2013 nyarán nyitotta meg kapuit a kastélyosdombói Erdődy-vadászkastélyban. A Segélyszervezet országos modellprogramjának célja, hogy segítsen a válságos helyzetbe került családoknak kikerülni a szociális ellátórendszer reménytelen körforgásából. A kísérleti tangazdasággal kiegészült szociális központ munkatársai a felnőtteknek abban segítenek, hogy visszatérjenek a munka világába, a gyermekekkel pedig pedagógusok, szakemberek foglalkoznak, hogy leküzdhessék felhalmozódott hátrányaikat. A mai napon átadott, 5 millió forintból megvalósuló fejlesztés a következő években nehéz körülmények közül érkező gyermekek százainak biztosít majd megfelelő körülményeket az előre jutáshoz.

 

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója kiemelte: „A T-Systems példaértékű adománya többet jelent pillanatnyi örömet okozó karácsonyi ajándéknál. Csakúgy, mint a Segélyszervezet adventi pénzadománygyűjtése, az átmeneti otthonban megvalósuló fejlesztés is a hétköznapok irányába mutat, hiszen a következő években sok-sok nehéz sorsú gyermeknek szerez majd boldog perceket.”

Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója az adományozással kapcsolatban elmondta: „A mostani adományozás a cég hosszú távú fenntarthatósági elképzeléseibe illeszkedik. Az infokommunikációs szektorban piacvezető és a magyar gazdaság versenyképességéhez jelentősen hozzájáruló vállalatként a T-Systems Magyarország nagy hangsúlyt fektet a társadalomért való felelősségvállalás kérdésére.” Rékasi Tibor hozzátette: a T-Systems Magyarország és az Ökumenikus Segélyszervezettel való együttműködés jó példa a közös célok elérése érdekében létrejött, valódi összefogásokra, mert mindkét fél egyaránt a leginkább rászorulók támogatását tartja az egyik legfontosabb társadalmi kihívásnak.

 

A T-Systems Magyarország más módon is támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját. 2013 nyarán a Hungaroring Sport Zrt.-vel közösen 100 darab televíziókészüléket adományozott a Segélyszervezet által fenntartott szociális és fejlesztő intézmények számára, a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország munkavállalói pedig közel 1 millió forintot gyűjtöttek össze év végi jótékonysági süteményvásárukon. A T-Systems Magyarország kollégái ezen felül önkéntes munkájukkal is segítették az adománygyűjtést december 12-én és 14-én, a Bazilika előtti karácsonyi vásáron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*