Hamilton szenzációs idővel nyerte az edzést

A Mercedes továbbra is rendre a legjobb a Forma-1 idei edzésein. Silverstone-ban ezúttal Hamilton bizonyult a legjobbnak, egyedüliként tudott 1 perc 30 másodpercen belül körbeautózni a pályán.

887591747-313892962013

Lewis Hamilton – Fotó: Mercedes AMG Petronas

A holnapi, angol nagydíjon ismét a Mercedes két pilótája indulhat az első sorból. A német istálló két versenyzője végig uralta az időmérő edzést, csak a Red Bull tudott viszonylag közel kerülni hozzájuk.

Hamilton már az edzés első szakaszában 1:31-en belüli időt autózott, míg a Ferrarik az egész edzésen csak szenvedtek: Alonso épp, hogy továbbjutott  az edzés második szakaszába. A Williams pilótája, Maldonado viszont annak örülhetett, hogy ezúttal – csapattársát, Bottast kiütve – ő juthatott tovább.

A Q2-ben a Red Bull és a Mercedes tovább faragott az időeredményeken, de a Force India is nagyon erősnek bizonyult: némi meglepetésre mindkét pilótájuk, Sutil és DiResta is simán továbbjutott, ráadásul Sutil a negyedik helyen. A Lotus a egyáltalán nem muzsikált valami fényesen, különösen Räikkönen tette próbára a rajongók idegrendszerét: a finn csak az utolsó pillanatban autózott továbbjutást érő időt, ami épp, hogy elég volt a 10. helyre. Massa már nem volt ilyen szerencsés, és búcsúzni kényszerült, csakúgy, mint a McLaren két pilótája, Button és Perez.

Az időmérő edzés utolsó szakaszában Hamilton nagyon jó idővel, 1:30:096-tal nyitott, amellyel rögtön az élre is állt. Az angol a végén idejét félelmetes 1:29:607-re javította, ami 4 tizeddel volt jobb, mint a második helyen végző Rosberg időeredménye. A második soron Vettel és Webber osztozhat, míg a force India két pilótája közül végül DiResta végzett előrébb, aki az ötödik helyre kvalifikálta magát. A 6. helyen szintén nagy meglepetésre Ricciardo végzett, míg a Lotus két pilótájának ezúttal be kellett érnie a 8. és 9. hellyel. Nem kis meglepetésre a sort Alonso zárja, aki 10. rajthelyével biztosan nem lehet elégedett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*