Füge Chris: Egy jó rajtot szeretnék elkapni!

Interjú Füge Krisztián autóversenyzővel a Slovakia Ringi verseny előtt.

Interjú Füge Krisztián autóversenyzővel a Slovakia Ringi verseny előtt.

Számodra folytatódik a pontok gyűjtése a Gyorsasági Szakágban. Most a Szlovákia Ring következik.

A Red Bull Ringen elért sikered mennyire tüzelt fel erre versenyre? – Azt kell mondjam, hogy feltüzelt… Úgy érzem, most még jobban szeretnék elől végezni és minden megteszek hogy sikerüljön. Az előző verseny mérföldkő volt, nem kifejezetten a helyezést miatt. Még gyorsabb akarok lenni és még előrébb szeretnék végezni.

Hogy haladtok a beállításokkal, mennyire “kezesbárány” már a Suzuki? – Egyre közelebb kerülünk a megfelelő beállításokhoz, ahogy túl vagyunk a versenyeken. Valamilyen szinten azonban mindig kell állítani az autón mert minden pálya más. Úgy érzem egyre kezesebb kezd lenni a Suzuki és már van viszonyítási alapunk és némely tapasztalatunk. Szóval haladunk előre.

Három futam ment le eddig a gyorsasági szakágban, jelenleg hogy állsz a bajnokságban? – Több kategória is van a bajnokságon belül, mivel az osztrák kollégákkal együtt versenyzünk. Van külön magyar, osztrák és összesített bajnokság.

Kiadó-e még a másik autótok? – Továbbra sincs csapat társam, de ezt nem tudom hogy igazán hátrány e vagy előny. Kis csapat vagyunk így elég családias a hangulat és lehet hogy így talán jobb is.

Szerinted milyen rajtkészséggel rendelkezel? Ezen miképp tudsz javítani? – A rajtokat kétféle képen tudom csinálni: jól vagy rosszul. Határeset nincs. Általában nem szokott jól sikerülni, de igyekszem ahogy csak lehet. Amikor jól sikerül akkor általában jó helyen is végzek. Úgy gondolom hogy a rajt fontos szerepet játszik a helyezés elérésében. Ha rosszul sikerül akkor utána sokat kell küzdeni magad előre és előfordulhat hogy feltartanak.

Végezetül, milyen emlékeid vannak pályáról? – Voltak jó illetve rossz emlékeim is a pályával kapcsolatban. Egyik kedvenc pályáim közé tartozik a Slovakia Ring és eddig sikerült jó helyezést elérni, ugyanakkor balesetben is volt részem bőven mivel ez az egyik legnagyobb tempójú pálya amin versenyzünk.

Köszönjük a támogatóink segítségét: CarColor Kft., AC 2000 Járműfényezés, AC 2000 TRUCK RENTAL, Tokyo Restaurant, Magyar Vöröskereszt Budairégió, IMPA Contemporary Ideas, SBMO.HU.

 

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu