Fiala János a SportKlubon tűnik fel

A magyar televíziózás két fenegyereke, Horti Gábor és Fiala János mérik össze erejüket a SportKlub új műsorában, a Ki a Jani? című vitamagazinban. A nem éppen selymes modorú páros minden szerdán leül egymással szemben, hogy kitárgyalják a sport világának fejleményeit.

Fiala Jánost többen is féltették új szerepétől, ám ő eddig sem volt ijedős típus. „Barátnőm aggódott, azt mondta, hogy Hortival nem jövünk majd ki egymással, mert ő egy harsány, kemény alak. Ehhez képest igen barátságos volt, talán elő tudtam hívni egy olyan oldalát, amelyet eddig kevesen ismertek” – mondta Fiala János. A rádiós, tévés műsorvezetőt, publicistát a lánya inkább a televíziózástól óvta. „Azt kérdezte, hogy vajon most hány adás után rúgnak ki. Erre nem tudom a választ, de egyelőre határozottan szimpatikus a SportKlubos társaság” – magyarázta Fiala, akit eddig inkább kritikai vénájáról, nem a sportszeretetéről ismertünk, pedig ebben a világban sem járatlan. „Rövidtávfutóként versenyeztem egy ideig, aztán fociztam is, de megsérült a sarkam. Utána úsztam és az akkori, körúti lakásomhoz közeli Margitszigeten futottam, időnként ordítva, mert futás közben kikiabáltam magamból a szerelmi bánatot” – mondta.

Fiala amúgy nézőként is aktív, fradista és napi szinten követi az eseményeket, igaz, kicsit más objektíven keresztül, mint egy hivatásos sportriporter. „Nem akarok külön készülni, ebben a műsorban én leszek a kívülálló. Két dolog jellemzi az életemet, a dafkeség és a helykeresés. Előbbiről csak annyit, hogy eddig is szívesen vitáztam a sportújságírókkal, utóbbi pedig főleg a kíváncsiságból fakad” – mondta Fiala János.

Horti Gábort már jól ismerik a SportKlub nézői, és a Beszólás sztárja azt ígéri, Fialával szemben sem fogja majd vissza magát. „Izgalmas kihívás számomra az új műsor, kíváncsian várom milyen lesz együtt dolgozni a média egyik fenegyerekével. Róla köztudott, hogy mindenről megvan a saját véleménye, de így vagyok ezzel én is. Lehetséges, hogy kiderül: mégsem János a Jani” – mondta nevetve a SportKlub műsorvezetője.

 

Ki a Jani? – szerdánként 19:30-tól a SportKlub műsorán.