Csak növényi italokkal lehet helyettesíteni a tejet?

A tejmentesen táplálkozók többnyire növényi italokkal, mint a rizs-, kókusz-, zabitalok helyettesítik a tejet. Ezek cukortartalma azonban rendkívül magas, ráadásul fehérje-tartalmuk csekély. Azonban létezik egy tojásfehérje alapú tejhelyettesítő, a ToTu ital, amely a tej-, glutén- és cukormentes receptekben kiválóan alkalmazható, amint az itt bemutatott ToTu-„tej”berizs esetében is.

– A ToTu termékcsalád tagjai a tehéntejből készült tejtermékek egyre szélesebb skáláját tudják helyettesíteni, úgy, hogy tejet, zsírt, cukrot nem tartalmaznak. A tojásfehérjéből készült túró, sajtkrém-, tejföl-alternatívák mellett a ToTu ital a tehéntej helyettesítője, ami számos ételallergiás, illetve akár a paleosok és ketosok étrendjébe is beleilleszthető – mondta Dr. Németh Csaba, termékfejlesztő.

Fotó: Juhász Melinda

A ToTu-„tej”berizs receptje

25 dkg rizs

3 dl víz

9 dl ToTu ital

10 dkg eritrit

1 vaníliarúd

a tálaláshoz:

őrölt fahéj

por eritrit

A rizst a vízzel, mérsékelt tűzön feltesszük főni. Amikor a vizet beitta, felöntjük a ToTu itallal. Hozzáadjuk az édesítőt, a vanília kikapart magjait és a vaníliarudat is, majd kis lángon, néha megkeverve 25-30 perc alatt készre főzzük. Fahéjjal ízesített por eritrittel megszórva kínáljuk.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek