Chrobák János: minimális cél a dobogó

Sikeres debütálásban bízik a 2015-ös Alpok-Adria Bajnokság olaszországi idénynyitóján a Schmidt Racing csapata

 A Balogh Róbert menedzser vezetésével megalakult Schmidt Racing igazi debütálása kerül sor a hétvégén. Közép-Kelet-Európa legnívósabb nemzetközi gyorsasági motoros sorozatának, az Alpok-Adria Bajnokságnak idénynyitóján a magyar csapat vérmes reményekkel gurul aszfaltra az olaszországi Adria Raceway-en. Chrobák János (Supersport) és Juhász Dávid (Superstock 600) a dobogóra szeretne felállni a roppant erős mezőnyben, míg fiatal csapattársuk, Végh Noé (Supersport) a tisztes helytállásban és a pontszerzésben bízik.

Az idén megalakult Schmidt Racing gyorsasági motorversenyzői folytatják a szereplésüket az idei bajnoki szezonban. A Supersportban rajthoz álló Chrobák János (Paksi AMSE) és Végh Noé, valamint a Superstock 600-ban induló Juhász Dávid áprilisban már futamgyőzelmekkel, dobogós helyezésekkel és pontszerzésekkel jelezte az IMRC és Magyar Bajnokság első versenyhétvégéjén. Azonban mindhármójuk számára most kezdődik el az igazi küzdelem, ugyanis a hétvégén, május 15. és 17-e között az olaszországi Adria Raceway-en kezdetét veszi a 2015-ös Alpok-Adria Bajnokság, ahol a Schmidt Racing mindhárom versenyző rajthoz áll. Chrobák János és Juhász Dávid mindenképpen dobogóra állna mindkét futamon, míg a fiatal Végh Noé a pontszerzésben bizakodik.

Balogh Róbert csapatmenedzser: „Csapatunk most kezdi meg az igazi menetelését a 2015-ös szezonban. Nagyon komoly technikai előkészületek után mindhárom motor a legjobb állapotban várja az Alpok-Adria startját, így abban bízom, hogy az áprilisi, Pannoniaringen rendezett IMRC szezonnyitó szombaton nyújtott teljesítményét láthatom majd vissza a versenyzőimtől. Tudom, nagyon erős a mezőny, de mind Janit, mint pedig Dávidot képesnek tartom arra, hogy akár az összetett bajnoki címét is megszerezze, míg Noé sorozatban pontszerzőként zárjon első igazi szezonjában.”

Chrobák János motorversenyző (Supersport): “A Pannoniaringen rendezett első IMRC futam után most hétvégén lesz lehetőségem újra a versenymotorra ülni. Immár hagyományosan az olaszországi Adria Raceway-en indul az Alpok-Adria Bajnokság. Ez egy rövidebb, de technikásabb pálya a többihez képest, amihez kellemes emlékek fűződnek, hiszen 2012-ben éppen itt nyertem meg első Alpok-Adria bajnoki címem, és tavaly is dobogóra állhattam. Nagyon várom már a hétvégét, és bízom benne, hogy minden jól fog működni, mert én jó formában érzem magam. Ugyan még az új motoromat nem sikerült teljesen megszokni, de szép eredménnyel, mondjuk dobogós helyezésekkel szeretném elkezdeni az Alpok Adria szezont az új csapatommal.”

Juhász Dávid motorversenyző (Superstock 600): “Végre elkezdődik a daráló! Már volt szerencsém itt motorozni tavaly, ám bevallom, nem került közel a szívemhez. Őszintén megmondom, nem tetszett a pálya vonalvezetése, ráadásul nem úgy sikerült az a versenyhétvége, ahogy azt reméltem. Bízom benne, hogy most sínen lesz minden, és jó eredményeket fogok elérni a csapattársaimmal együtt. Rajtam semmi sem fog múlni, és hiszem, hogy a technika is hibátlanul muzsikál majd alattam.”

Végh Noé motorversenyző (Supersport): „Már nagyon várom az adriai futamot, mert tetszik a technikás pálya vonalvezetése. Igaz, még nem versenyeztem itt, de a szabadedzések alatt igyekszem minél jobban megtanulni, és megtalálni a legjobb beállításokat. A motorom készen áll, édesapám azért egy-két változtatást hajtott végre rajta az áprilisi IMRC verseny óta. A lehető legjobb formámat szeretném nyújtani egész hétvégén, és minden erőmmel azon leszek, hogy pontszerzőként zárhassam mindkét futamot. Mindent köszönök a támogatóimnak, csapatfőnökömnek, Balogh Róbertnek, a Schmidtgépnek, valamint édesapámnak.”