A körülményeket figyelembe véve elfogadhatóan teljesítettünk

A Schmidt Racing spanyol világbajnoka végül a 13. pozíciójával három pontot szerzett, míg Chrobák János hat helyet javítva rajtpozíciójához képest végül a 21. helyen zárt Assenben.

Nicolas Terol: „A körülményeket figyelembe véve elfogadhatóan teljesítettünk”

Nicolas Terol: „A körülményeket figyelembe véve elfogadhatóan teljesítettünk”

 

A szélsőséges időjárási viszonyok voltak a legnagyobb ellenfelei a Supersport világbajnokság mezőnyének. A Schmidt Racing Team két versenyzője végül célba ért a piros zászlóval is megszakított futamon, és Nicolas Terol 13. helye miatt ezúttal sem maradt vb-pontok nélkül. A csapat magyar pilótája, Chrobák János életében először versenyzett Assenben, ennek tudatában nem rossz teljesítmény, hogy a rajthelyéhez képest hat pozíciót javítva végül a 21. helyen zárta a meglehetősen flúgos futamot.

Igencsak megnőtt az elvárás a Schmidt Racing csapatával szemben az aragoni dobogót követően. Nicolas Terol harmadik helye történelmi tett a magyar motorsport számára, ugyanis magyar istálló pilótája még sosem állhatott a Supersport világbajnokságon dobogón. Sajnos ezúttal nem sikerült megismételni az akkori bravúrt, ám ebben a meglehetősen szélsőséges időjárás is szerepet játszott. A motorozás Mekkájának tartott Assenben ugyanis száraz időben rajtolt el a mezőny – Nicolas Terol a 13., míg Chrobák János a 27. helyről –, ám a verseny felénél leszakadt az ég, és a szakadó eső miatt piros zászlóval félbeszakították a versenyt. Az újraindítást követően a spanyol világbajnok visszaesett a 17. helyre, ám ő is, és az addig a mezőny végében haladó Chrobák is remekül hajrázott. Terol egészen a három vb-pontot érő 13. pozícióig jött fel, míg a magyar motoros sokat előzve végül a 21. helyen látta meg a kockás zászlót. A körülményeket figyelembe véve egyáltalán nem rossz eredmény, hogy a története hetedik vb-futamát teljesítő Schmidt Racing ebben a szezonban már harmadszor is pontszerzőként zár egy versenyhétvégét.

Balogh Róbert csapatfőnök (Schmidt Racing Team): „Számunkra ez az egész hétvége a nehézségek leküzdéséről szólt, kezdve a pénteki esős, majd a szombati száraz pályára való beállítások megtalálásával. A csapat nagyon jól dolgozott a futam megszakítását követő szünetben, így mindkét versenyzőnk versenyképes motorral folytathatta a küzdelmet. Mindketten remekül teljesítettek az utolsó körökben, ráadásul Nico megmentett számunkra három vb-pontot, ami a mi helyzetünkben nagyon sokat ér. Jani a végén megmutatta, miért is van itt ebben a mezőnyben, büszke vagyok a teljesítményére. Most jön két hét szünet, majd Imolában folytatódik a világbajnokság, ahol remélhetőleg nem kell majd a vetélytársainkon kívül az időjárással is megint megküzdenünk.”

Nicolas Terol versenyző (Schmidt Racing Team): „Ez egy nagyon furcsa és bonyolult futam volt. Sajnos nem tudtam maximumot kihozni a motoromból az első, még száraz szakaszban, ahol képtelen voltam a legelejével együtt menni. A második versenynél bizony feszegettem egy kicsit a motor határait, és ennek köszönhetően tudtam feljönni a 13. helyig. Nem ezt reméltem Assentől, de a körülményeket figyelembe véve elfogadható teljesítményt nyújtottunk. A csapat nagyon jól dolgozott, és bízom abban, hogy két hét múlva Imolában sokkal előrébb végzünk majd.”

Chrobák János versenyző (Schmidt Racing Team): „A futam első felében rengeteget szenvedtem a motoron, de aztán megtaláltam a legjobb versenysebességet és az ideális íveket. A vizes aszfalton rengeteget csúszkáltam, és nem tudtam annyit előzni, amennyit szerettem volna. Már alig várom az imolai versenyt, ugyanis azon a pályán menten már, így nem kell időt veszítenem az ismerkedéssel.”