Pilótát cserélt a Schmidt Racing

Chrobák János helyett már a következő Donington Park-i futamtól Kyle Ryde lesz Nicolas Terol csapattársa

2016-Schmidt Racing-Kyle Ryde

Vélhetően sokakat meglepő lépésre szánta el magát a Schmidt Racing. A csapat ugyanis a 2011-ben a 125 köbcentisek között világbajnoki címet szerző Nicolás Terol mellé leigazolta a brit motorversenyzés egyik legtehetségesebb fiatal motorosát, Kyle Ryde-t, aki már a következő, Donington Parkban rendezendő futamon indul Chrobák János motorjával.

Miután a legutóbbi sepangi futamon pont nélkül zárt a Schmidt Racing a Supersport világbajnokság hatodik versenyhétvégéjén – ráadásul az európai viadalok sem úgy alakultak, ahogy azt várták –, döntő lépésre szánta el magát a csapat vezetése. A most következő, Donington Parkban rendezendő futamon már nem a magyar Chrobák János, hanem a brit Kyle Ryde lesz a 2011-ben a 125 köbcentisek között világbajnoki címet szerző, míg idén, Aragónban dobogóra álló Nicolas Terol csapattársa. A fiatal brit versenyző – akinek a Superbike kategória világbajnoka, Jonathan Rea a menedzsere – 2014-ben megnyerte a Brit Superstock 600-as bajnokságot, tavaly szabadkártyásként harmadik helyen végzett a Supersport-vb Donington Park-i futamán, míg idén már hat pontot gyűjtött a világbajnoki mezőnyben.

Balogh Róbert csapatmenedzser: „Tudom, ezzel a döntéssel sokakat meglepek majd, de mind szakmailag, mind pedig anyagilag meg kellett tennünk ezt a lépést. Nagyon örülök annak, hogy Nico mellé a mezőny egyik legtehetségesebb fiatalja szerződött a csapatunkhoz. Tavaly már éppen a soron következő futam helyszínén, a Donington Parkban bizonyította gyorsaságát. Bízom abban, hogy Nicoval közösen olyan eredményekre lesz képes, amivel bekerülhetünk a legjobbak közé.”

Kyle Ryde motorversenyző (Supersport): „Izgatottan várom, hogy éppen hazai pályán mutatkozhassak be új csapatom színeiben. Nem lesz egyszerű dolgom, hiszen a Yamaháról át kell szokjak az MV Agustára, de hiszem, hogy a csapat minden segítséget megad a gondtalan beilleszkedésemhez és a jó szerepléshez. Nagyon bízom abban, hogy már az első versenyhétvégén bizonyítani tudom, megérte szerződtetni engem.”

Jonathan Rea, a brit motoros menedzsere, a Superbike kategória világbajnoka: “Ugyan nem ideális év közben csapatot és motort váltani, de biztos vagyok abban, hogy Kyle jó helyre került. Szeretném megköszönni a Schmidt Racingnek és a Dornának a segítségét, hogy lehetővé tették védencem további szereplését a Supersport-világbajnokságon. Úgy érzem, Kyle már a következő futamon meghálálja majd a bizalmat.”