Nicolas Terol: „Az elkopott hátsó abroncs miatt nem előzhettem a végén”

Újabb vb-pontokat szerzett spanyol világbajnoka révén a piros zászlóval megszakított imolai futamon a Schmidt Racing Team, míg Chrobák János bukott

2016-Schmidtracing-Imola-futam-terol2

Az idei Supersport világbajnokság ötödik, Imolában rendezendő futamán kis híján utolérte a végzet a Schmidt Racing Team-et. Egyik versenyzőjük sem jutott be az időmérőn a Superpole 2-be – Nicolas Terol a 13., míg Chrobák János a 29. helyről rajtolhatott –, majd a piros zászlóval megszakított versenyen a magyar motoros két körrel a vége előtt bukott. A hétvégét végül a spanyol világbajnok mentette meg, miután a 10. helyen végzett, amivel újabb értékes vb-pontokat szerzett a csapatnak. Terol ezzel az eddig megszerzett 30 pontjával összetettben a tízedik pozícióban várja a folytatást.

Immár teljes szezonban szurkolhatnak a motorsport hazai rajongói egy magyar csapatnak a Supersport világbajnokságon. A tavaly három futam erejéig már bemutatkozó Schmidt Racing Team idén valamennyi versenyen rajthoz áll a spanyol világbajnoka, Nicolas Terol révén, míg az európai viadalokon Chrobák János is harcol az értékes pontokért.

Az elmúlt versenyhétvégén viszont sokáig úgy tűnt, hogy szinte semmi sem sikerül a csapat pilózáinak. A szabadedzéseken ugyan fokozatosan javítottak a köridejeiken, ám az időmérőn aztán sem Terol, sem pedig Chrobák nem tudott a Superpole 2-be bekerülni. A spanyol végzett előrébb, ő a 13. helyről, míg magyar csapattársa a 29. pozícióból várhatta a vasárnapi futamon a piros lámpák kialvását. Ám mindketten aránylag jó rajtot vettek, ám Terol egészen a 24. helyig esett vissza, míg Chrobák ekkor a 31. pozícióban száguldott. A versenyt azonban piros zászlóval megszakították, és utólag kiderült, ez mentette meg a Schmidt Racing Team hétvégéjét. Az újraindítás után ugyanis Terol pazarul versenyezve egészen a tízedik helyig jött fel, azaz ismét értékes világbajnoki pontokat szerzett a magyar csapatnak. Sajnos Chrobák nem ért célba, ugyanis két körrel a vége előtt a 9-es kanyarban kicsúszott.

Balogh Róbert csapatfőnök (Schmidt Racing Team): „Azt hiszem, megtettünk mindent a jó szereplés érdekében, ám ezúttal kissé visszaütött számunkra, hogy Nico még sosem, míg jani csak egyszer, több évvel ezelőtt versenyzett Imolában. Ennek tudatában nem is olyan rossz eredmény a megszerzett tízedik hely és hat világbajnoki pont az olajfolyás miatt megszakított futamon. Természetesen dolgozunk tovább, hiszen nemcsak Nicóban, hanem Janiban is több van. Nico mindent megtesz annak érdekében, hogy versenyképes legyen a legjobbakkal, és ehhez már Sepangban is szeretnénk hozzásegíteni.”

Nicolas Terol versenyző (Schmidt Racing Team): „A rajtom aránylag jól sikerült, ám utána rengeteg helyet veszítettem. A második rajtot követően rengeteg pozíciót sikerült javítanom, ám ennek az volt az ára, hogy a hátsó abroncsom szinte teljesen elkopott, így a végén már csak arra figyeltem, hogy megtartsam a tízedik helyem. Nagyon nehéz hétvége van mögöttünk, ám mostantól kezdve csakis a következő futam foglalkoztat. A sepangi pályát nagyon szeretem, így azt remélem, a csapattal összefogva sikerül egy remek eredményt elérni.”

Chrobák János versenyző (Schmidt Racing Team): „Igencsak munkás hétvégét hagytunk magunk mögött, és a versenyt még az is megnehezítette, hogy piros zászlóval megszakították azt. Egyszerűen nem találtam meg egész hétvégén a legjobb beállítást, talán éppen emiatt nem éreztem magam jól a motoron. Amikor megpróbáltam pár helyet még előre jönni, és ennek érdekében növeltem a tempómat, sajnos elcsúsztam. Szerencsére semmi bajom nem lett, és abban bízom, hogy a következő európai futamon, a Donnington Parkban végre képes leszek egy gondoktól mentes hétvégét teljesíteni. Ám addig szurkolok Nicónak, szerepeljen minél jobban Sepangban.”

 

A következő versenyhétvégére május 13–15-e között Malaysiában, a Sepang International Circuit-on kerül sor, ahol a Schmidt Racing Team csapatát az összetettben 30 ponttal a tízedik helyen álló Nicolas Terol képviseli majd.