Célom az I. hely megszerzése

Interjú Bészi-vel a Nappali verseny előtt!

“Bészi” azaz Szikszai Béla is indul az Augusztus 20-án Nyíregyházán megrendezendő nappali autóversenyen a KZ Invest Kupa IV. fordulóján.

Meghatározó egyénisége voltál (vagy) anno az észak-keleti régióban az autósportnak. Sokan tudják, hogy korábban jó pár versenyen is indultál. Megosztanád a régmúlt emlékeit a portálolvasókkal, sporttársaiddal? – Köszönöm a megtisztelő  titulust, igen viszonylag régóta részese vagyok a régió versenyeinek. Egészen 2000-ig visszavezethető pályafutásom, hiszen ekkor indultam életem első rallysprint versenyén a Víg Kend Majorban,amit szintén a Soós-Bereczki kettős rendezett. Azóta gyakorlatilag folyamatosan versenyzek a régióban.

Mit jelent számodra az autósport, és mit is adott neked az évek alatt? – Az autósport az évek alatt sok mindenre megtanított. Küzdeni, harcolni, lemondani. Rengeteg mindent adott nekem az évek alatt, de sajnos azt kell, hogy mondjam amilyen irányba tart ebben az országban, nem biztos hogy még több áldozatot szeretnék hozni az oltárán.

Most az augusztus 20-án nyíregyházán megrendezésre kerülő KZ Invest Kupán láthatunk legközelebb. Milyen autóval is veszel részt, és milyen céllal is? – Az augusztusi versenyen a már jól megszokott kis tréning autóval indulok, ami egy BMW E36 318IS, egész évben ezzel indultam, ugyanis az épülő új éles autómra nagyon kevés idő marad a család és a munka mellett. Jelenleg vezetem a KZ Invest kupasorozat abszolút értékelését, így a célom egyértelműen az I. hely megszerzése, ami borzalmasan nehéz lesz látva az elnevezési listát.

Általában technikás pályát szoktak kirakni a rendezők, mennyire szereted a csiki-csukis aszfaltot? – Szabi és Norbi mindig jó érzékkel választanak, ha a pálya nyomvonalát illetően kell dönteni, nyilván ez most sem lesz másképp. Szerintem nézői és versenyzői oldalról is mindenki számára élvezetes nyomvonal kerül kialakításra.

Kinek tudod ajánlani ezt a rendezvényt? – Mindenkinek bátran ajánlom a hétvégi programot. Jó hangulatú, pörgős, minden igényt kielégítő rendezvény lesz, ezt bátran ki merem jelenteni.

Miként látod a Magyar Amatőr Rally jövőjét Magyarországon? – Kilátástalannak látom az amatőr rally jövőjét itthon. Nem tudom hova van még lentebb. Nem kezdem sorolni, minden résztvevő vagy rendező tudja miről beszélek.  Viszont nyilván ez egy másik beszélgetés lenne, nem szeretnék ennél jobban belemenni a témába.

Ha hármat kívánhatnál a Rallyval kapcsolatban, mik lennének azok? – Mindenkinek balesetmentes versenyzést. Minél több versenyzőt és nézőt a pályákra és kívánom szívből a rallynak Magyarországon, hogy szebb napokat éljen meg a mostaninál, mert ennél már csak szebb lehet.

Szurkoljunk közösen Bészi-nek augusztus 20.-án a nyíregyházi autópiac területén megrendezendő KZ Invest Kupa IV. fordulóján!

 

Fotók: https://www.facebook.com/beszi.szikszai

 

– Hajósi Miklós –