A TOP 5 közé vágyik a Troyka Team

 Ezúttal menedzserként szeretne sikert aratni a 2013-as Romanian Baja-n a 2011-es FIM terep-rally quados világbajnok, az orosz Dimitrij Pavlov

Újabb neves résztvevővel bővült az egyébként is egyre acélosabb Romanian Baja, melyet június 13. és 16-a között rendeznek meg Nagybányán és környékén. A 2013-as szezonnyitó verseny, az Italian Baja után ezúttal Romániában folytatja pontszerző hadjáratát az orosz Troyka Team, amelyben ezúttal menedzserként kap szerepet a FIM terep-rally 2011-es quados világbajnoka, Dimitrij Pavlov, aki versenyzőitől nemcsak pontszerzést, hanem a TOP 5-be való bekerülést várja.

 Már az idei szezonnyitón, az Italian Baján megmutatta oroszlánkörmeit az orosz Troyka Team, amely két versenyzővel áll a rajthoz jövő hétvégén, Nagybányán, a Romanian Baja-n. Vlacseszlav Pascsenko és Dimitrij Agoskov újra bizonyítani szeretne, és mindenképpen pontszerzéssel zárná a 2013-as második versenyét. A FIM Világkupa romániai futamán mindketten egy Portugáliában gyártott Husqvarna TE449 motorral indulnak. Ám vélhetően még sem ők, hanem a csapat menedzsere, a 2011-es FIM terep-rally quados világbajnok, Dimitrij Pavlov kerül majd az érdeklődés középpontjába.

„Számunkra ez az év a tapasztalatszerzésről szól, edzünk, és próbálunk minél többet hasznosítani a nemzetközi versenyeken összegyűjtött adatokból. De ettől még nem mondunk le egyik versenyen sem a pontszerzés lehetőségéről, ha erre lehetőségünk nyílik. Örömmel jöttünk a FIM Világkupa második állomására, a Romanian Baja-ra, hiszen kitűnő szervezés mellett nagyon erős ellenfelek ellen mérhetjük le, hol is tartunk jelenleg” – jelentette ki az ezúttal csapatvezetőként bizonyítani akaró Dimitrij Pavlov.

 A Troyka Team két versenyzője, Pascsenko és Agoskov is rengeteg edzéssel készült a jövő hétvégén rendezendő versenyre, és mindketten abban reménykednek, a pontszerzésen kívül akár a legjobb ötbe is bekerülhetnek.

„Úgy érzem, a kemény felkészülésemnek köszönhetően nagyon jó formában várom a versenyt. Májusban sikerült több hazai futamon is részt vennem, aminek köszönhetően olyan viszonyok között motorozhattam, ami az előzetes információk alapján vár rám. Noha Romániában még sosem versenyeztem, de hasonló stílusra és tájakra számítok, mint otthon, kiegészítve olyan utakkal, erdőkkel és dombos helyekkel, amik megkövetelik a kitartást és az ügyességet. A célom, hogy pontszerzőként fejezzem be a versenyt, de természetesen mindent meg fogok tenni, hogy bekerüljek az első ötbe” – fogalmazta meg önmagával szembeni elvárásait Pascsenko.

 

Csapattársa, Agoskov is nagyon izgatottan várja a Romanian Baja-t.

„Rengeteget edzettem a Kagan Aranya elnevezésű versenyem után, és úgy érzem, rengeteget fejlődtem például a kanyarok bevételénél. Nagyon fontos a jó szereplés érdekében, hogy ne hibázzak, jól kapjam el az ütemet, jól váltsak sebességet. Ha ezeket megoldom, akkor akár a legjobbakkal is felvehetem a versenyt” – közölte Agoskov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*