Somfai Mátyás: „Igazi élménymotorozás volt”

A prológgal vette kezdetét a Romanian Baja Terep-rally FIM Világkupa és Európa-bajnokság versenye. A motorosoknál a tizenegyszeres Dakar-győztes, Stephane Peterhansel a harmadik helyről várja a folytatást – az olasz Alessandro Ruoso és Alex Zanotti előzte meg –, míg a quadosok között a magyar Somfai Mátyás bravúros szereplésével a második helyen végzett.

2013-Romanian Baja-RuosoA Romanian Baja FIM Világkupa és Európa-bajnoki népes mezőnye elképesztő versenyt produkált a prológon. A verseny végig nyílt és izgalmas volt, és a szép számmal kilátogató nézők egyre-másra azt találgatták, hogy az elsőként elrajtoló olasz Alessandro Ruosot valaki képes lesz-e megszorítani. Nos, az olasz verhetetlennek bizonyult, de a mögötte beérkező Alex Zanotti is boldogan mosolygott a látványos rajtceremóniát követően.

„Nagyon boldog vagyok, és remélem, képes leszek ezt a helyemet megtartani” – jelentette ki Zanotti.

A tizenegyszeres Dakar-győztes, Stephane Peterhansel a harmadik helyen várja a folytatást, míg felesége, Andrea Mayer a 14. pozíciót szerezte meg. Az Európa-bajnoki értékelésben Hodola Richárd új, inkább széria, mint versenymotorjával a 10. időt érte el.

A quadosok között szép magyar sikernek örvendhettünk, hiszen Somfai Mátyás a spanyol Daniel Tarraguel Aruial mögött a második időt motorozta.

„Nagyon elégedett vagyok ezzel a teljesítménnyel, igazi élménymotorozás volt ez a részemről. A futómű és a fékek is jól működtek, és bevallom, az itiner helyett a kiszalagozott pályát követtem” – fogalmazott Somfai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*