3 aranyérmet nyertek a fiatalok

3 aranyEurópa-bajnok lett az ifjúságiak között K-1-ben Györgyjakab Máté, C-1-ben Dóri Bence Balázs, az U23-as női K-1-ben pedig Váczai Enikő. A mieink további két ezüstérmet is begyűjtöttek az első nap során.

Parádésan indult a maraton Európa-bajnokság a szlovákiai Piestanyban a magyar válogatott számára. Az ifjúsági kajak egyesek között simán győzött az UTE versenyzője, Györgyjakab Máté. Ifi női kajak egyesben a szintén újpesti Katona Lili ezüstérmet szerzett, C-1-ben pedig kettős magyar siker született, nyert az UTE kenusa, Dóri Bence Balázs, mögötte az Atom SE versenyzője, Koleszár Zoltán lett a második.

A parádés ifi szereplés után az U23-as versenyzők is kitettek magukért, női K-1-ben a KSI SE kajakosa, Váczai Enikő szerzett aranyérmet, C-1-ben pedig a csepeli Dóczé Ádám második lett a portugál Lacerda mögött. Egyedül férfi U23 K-1-es versenyszámban nem jutott pénteken érem a magyar válogatottnak, Havas Balázs, a Váci Vasutas sportolója hajszállal lemaradva a dobogóról negyedik lett.

Holnap az ifi páros-, valamint a felnőtt egyes versenyszámokkal folytatódik a maraton Európa-bajnokságon.