Erős csapattal szereplünk a bohinji Eb-n

Magyar éremesőt várhatunk a pénteken kezdődő bohinji maratoni Európa-bajnokságon, amelyen a tizenötszörös világbajnok Csay Renáta az elmúlt esztendővel ellentétben mindkét számban indul. 

Az elmúlt szezonban Bohinj már feliratkozott a világkupa-rendezők sorába, Boros Adrián és Csernák Edina részt is vett azon a viadalon, így ők már helyi ismeretekkel érkeztek meg a hétvégi szlovéniai Európa-bajnokságra. Weisz Róbert, a maratoni szakág vezetője szerint a helyszín csodálatos, szépséghibája mindössze az, hogy az érdekes pálya kijelölés miatt a rajton, a befutón és a futószakaszon kívül mást nem nagyon lehet látni a versenyből.

A magyar válogatott ezúttal is a legjobb összeállításában áll rajthoz a kontinensviadalon, a nőknél Csay Renáta a tavalyi Eb-vel ellentétben most mindkét számban elindul.

„Ha minden az elképzeléseink szerint alakul, akkor az összes számban éremszerzésre esélyesek lehetnek versenyzőink. Még férfi kajakban is, amelyben a legerősebb a mezőny, a legnagyobb a konkurenciaharc” – vélekedett Weisz Róbert, aki szerint a körülményekre nem lehet panasz. A magyar csapat szállása ugyanis 5 perc sétára van a pályától, az időjárás pedig tökéletes a jó versenyzéshez.

És hogy a felnőtt mezőnyben kikért szoríthatunk majd az elkövetkező napokban?

Férfi K-1-ben Boros Adrián és Havas Balázs, K-2-ben a Solti László, Boros, valamint a Gere Bálint, Mészáros Márton kettős áll rajthoz. A nőknél Csay Renáta és Miskó Noémi egyéni szereplése mellett a Csay, Bara Alexandra kettős és a Csernák Edina, Lucz Noémi páros indul. Kenuban pedig Kövér Márton mellett az U23-as mezőnyben is szereplő Balla Levente áll rajthoz C-1-ben, párosban pedig a Kövér, Dóczé Ádám, valamint a Schmidt Richárd, Dóri Bence Balázs kettős küzd meg az érmekért.