Dombi Rudolf is az UTE-ban folytatja

 

Újabb olimpiai bajnokot igazolt az Újpesti Torna Egylet: a kajakos Dombi Rudolf csütörtökön sajtótájékoztató keretében írta alá szerződését Őze István klubigazgatóval.

    A 28 éves versenyző, aki eddig az Építők Margitszigeti Diák KC sportolója volt, a 2012-es londoni ötkarikás játékokon Kökény Rolanddal K-2 1000 méteren nyert aranyérmet, emellett világbajnoki ezüst- és bronzérmes, Európa- és többszörös magyar bajnok.
    Dombi azt mondta: az edzője változatlanul Szilárdi Katalin lesz, de inspirálóan hat rá, hogy a jövőben olyan, ugyancsak olimpiai bajnok klubtársai lesznek, mint a kajakos Kozák Danuta, az úszó Gyurta Dániel vagy a tornász Berki Krisztián.
    “Itt születtem, itt kezdtem kajakozni, ezért nagyon örülök, hogy itt folytathatom a pályafutásomat. Sok mindenben nem fog változni a felkészülésem, úgy érzem, jó csapatba kerültem. A jövőben is azon leszek, hogy minél jobb eredményeket érjek el” – fogalmazott a kajakos.
    A közelmúltban az ifjúsági olimpiai bajnok és felnőtt világbajnok Tótka Sándor is az UTE-ba szerződött Gyomaendrődről, s Dombi azt mondta: bár ő inkább 1000 méteres versenyző, Tótka pedig 200-as, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egyszer egy hajóba üljenek.
    A sportoló Újpest szülötte és 2012 óta Újpest díszpolgára, ahogy a sajtótájékoztatón elhangzott, a szerződtetése a helyi önkormányzat segítségével valósulhatott meg.
    Wintermantel Zsolt polgármester emlékeztetett arra, hogy 2010-ben hosszútávú együttműködést kötöttek az UTE-val, ami stabilitást hozott, ennek köszönhetően a klub egyrészt meg tudja tartani sportolóit, másrészt újakat is tud igazolni.
    “A tavalyi év legeredményesebb egyesülete az UTE volt” – hangsúlyozta a városvezető.
    Őze István arról beszélt, hogy a klub és az önkormányzat közötti együttműködés több lábon áll: az élsport és az utánpótlás működtetése mellett a létesítményfejlesztésre is nagy gondot fordítanak, mert szeretnék, hogy a gyerekek 21. századi körülmények között sportolhassanak. Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályának vezetője ehhez kapcsolódva elárulta, folyamatosan nő a náluk sportoló gyerekek száma és javul a munka minősége is. Ami az élversenyzőket illeti, Doma úgy fogalmazott, szeretné, ha a szakosztályukból három versenyző kijutna a jövő évi, riói ötkarikás játékokra, s ha ez így lesz, garantálja, hogy ezek a sportolók érmet hoznak majd haza.

Forrás:MTI