2013 a rombolás éve volt – augusztus

Augusztusban a pénztárgépmutyi növelte a trafik- és a földmutyi okozta felháborodást. A Fidesz-kormány a pénztárgépek kötelező cseréjével saját üzletfeleit súlyos milliárdokhoz juttaja, a kiskereskedőkből és vendéglátósokból viszont újabb pénzeket présel ki. Igaz, a kormányzati inkompetencia miatt a teljes átállás még mindig nem sikerült.

Több bank növelte a számlavezetéshez, a pénzátutalásokhoz, és a kártyahasználathoz kapcsolódó díjait – Orbán megszorításait végül a lakosság fizeti meg.

Az egész országnak világossá vált, hogy a fideszes dohányboltok nem az ifjúság védelmét szolgálják. Iskolák közvetlen közelében nyíltak trafikok, s kórházak, rendelőintézetek, gyógyszertárak mellett is százával jelentek meg a fideszes mutyiboltok.

Foglalkoztatásbővülés csak a közmunkaprogramban volt, az igazi, adófizető munkahelyek száma csökkent.

Augusztusra már többen hagyták el az országot, mint az 1956-os forradalom idején. A Randstad Workmonitor adatai szerint a magyar lakosság fele költözne külföldre egy jó állásért és 93 százaléka gondolta úgy, hogy itthon nem létezik munkahelyi biztonság. Ez Chile, India és Törökország eredményénél is rosszabb.

Elkezdődött a tankönyvkáosz. A kormányzat augusztusban beszedte a pénzt, a könyveket viszont még hónapokig nem szállította le hiánytalanul.

2013 a rombolás éve volt, 2014 a változás éve lesz. A kormányváltás után az MSZP hozzákezd az ország újjáépítéséhez.

MSZP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*