Magyar Péter: ma Magyarországnak szeretetre, békére, az árkok betemetésére van szüksége

Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Ma Magyarországnak szeretetre, békére, az árkok betemetésére van szüksége, olyan vezetésre, amely “nem hazudja magát vidékinek és családbarátnak, nem hazudja magát kereszténynek sem, mégis minden nap a magyar emberek érdekében dolgozik” – mondta a Tisza párt európai parlamenti listavezetője vasárnap Debrecenben.

 

    Magyar Péter a Református Nagytemplom előtt tartott nagygyűlésen egybegyűltek számára utalva azt mondta, “ez az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb politikai demonstrációja, a valaha volt legnagyobb anyák napi rendezvénye”.
    Az édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat Nagy Ervin színművész verssel, Rost Andrea operaénekes dalokkal, a résztvevők tapssal köszöntötték, miután Magyar Péter bejelentette, hogy ha a Tisza párt felhatalmazást kap, a családi pótlékot azonnal duplájára emeli, mert “minden magyar gyermek egyaránt fontos”.
    A Tisza párt alelnöke számon kérte, hová lett az a 40 ezer milliárd forint, amelyet eddig európai uniós támogatásként kapott Magyarország, s amelynek megfelelő összeg feléből a második világháború után újjáépítették a porig rombolt Németországot.
    Válasza szerint a pénz jelentős része “magántőkealapokban, jachtokban, kastélyokban, hotelekben, bordeaux-i borászatokban, vagy offshore-számlákon van”.
    A politikus sorsdöntőnek nevezte a júniusi választásokat, ahol “az lesz a kérdés, hogy Fidesz vagy Tisza?” A háború és a béke kérdésére utalva azt mondta, pártja békepárti, szorgalmazza a béketárgyalások azonnali megkezdését.

Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd

    “Aki 2024-ben a Fideszre szavaz, az a háborús fenyegetésre, a háborús uszításra, a nemzet megosztására szavaz, aki a Tiszára szavaz, az a békére, a jövőre, a gyermekeink és unokáink biztonságára és boldogságára voksol” – hangoztatta.
    Magyar Péter beszédében kitért az akkumulátorgyárak építésének ügyére, amely szerinte veszélyezteti az embereket és a környezetet, miután “szétszabdalták” az ellenőrző hatóságokat.
    Azt mondta, ha a Tisza párt felhatalmazást kap a magyar emberektől, haladéktalanul visszaállítja a környezetvédelmi minisztériumot, megerősíti az érintett hatóságokat, szigorít a jogszabályi előírásokon és az ellenőrzési mechanizmusokon, és kikényszeríti, hogy a beruházások pénzügyi hasznából az érintett települések is részesedjenek.
    A rendezvényen, amelyen ott volt a párt európai parlamenti listájának több képviselője, Magyar Péter bejelentette, hogy szinte valamennyi vármegyében megvannak már a listaállításhoz szükséges számú ajánlásaik.
    A nagygyűlésen Magyar Péter átadta a licitálásra bocsátott napszemüvegéért felajánlott hárommillió forintot L. Ritók Nórának, a berettyóújfalui Igaz Gyöngy Alapítvány elnökének, aki jelezte: három, mélyszegénységben élő családot támogatnak az adománnyal.
    Tarr Zoltán református lelkész, a Tisza párt európai parlamenti képviselőjelöltje azt mondta, “Debrecenben, a magyar reformátusság fővárosában, a kálvinista Rómában még mindig jó reformátusnak lenni”, és bejelentette: egymástól függetlenül két keresetet nyújtottak be az egyházi bírósághoz, hogy elmozdítsák beosztásából Balog Zoltán püspököt. MTI