Volt szerelme látogatja a börtönben Péntek Lászlót

Péntek László volt élettársa, Juhász Eszter nem hiszi el, hogy egykori szerelme gyilkolta meg Bándy Katát. A fiatal pszichológusnő halála megrázta az egész országot, gyilkosa negyven éves büntetését tölti, miközben Esztert több munkahelyről elküldték és megfenyegették. Mégis, havonta egyszer meglátogatja őt.

 

Bándy Kata, a Pécsi Rendőr-főkapitányság huszonöt éves pszichológusa 2012. július 8-ra virradó éjjel, egy helyi szórakozóhelyről hazafelé tartva eltűnt. Húszezer embert számláló Facebook-os aktivitás után négy nappal később megtalálták a lány holttestét. A gyilkos, Péntek László beismerő vallomást tett. Élettársa, Juhász Eszter nem hiszi el, hogy a szörnyűséget szerelme tette, szerinte az egymásnak ellentmondó vallomások is ezt támasztják alá. „Ült egy pár évet, tudja, miért mit kaphat, elég jól ismeri a Btk-t. Szerelemféltésből tizenöt évnél többet nem adhatnak” – utalt Juhász Eszter arra, miért állíthatta Péntek, hogy áldozatával szerelmi viszonyt folytatott.

 

„Tény, hogy hirtelen haragú, indulatos is tud lenni. Ilyenkor gondolkodás nélkül üt, de nem többet, csak egyet. Volt, hogy napokig csak ült és nézett maga elé, mert nem tudta feldolgozni, hogy dühében ilyen durva volt” – meséli el P. Gál Judit most megjelent riportkönyvében, a Halálosztókban Juhász Eszter. Arról is részletesen beszél, hogy a Bándy-eset óta többször munkahelyet kellett váltania, a boltban nem szolgálják ki, kisfiával halálos fenyegetést kaptak. Ennek ellenére havonta egyszer látogatja Pénteket.

Bándy Kata meggyilkolásának teljes története P. Gál Judit Halálosztók című könyvében olvasható, ami az elmúlt évek legbrutálisabb gyilkosságairól árul el izgalmas, ugyanakkor megrendítő részleteket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*