Szörnyű gyilkosságtól hangos a hazai sajtó

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 16 éves fiú ellen. Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be 2018. május 21-én a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy édesapa tett bejelentést a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjába 2018. május 18-án 21 óra 41 perckor, hogy kislánya eltűnt. A rendőrök társszervekkel közösen, összesen több mint 100 fő részvételével azonnal megszervezték a gyermek felkutatását, akinek a holttestét 2018. május 19-én 2 óra 30 perckor Királyszentistván külterületén, egy patakmederben találtak meg. A holttestet a szülők azonosították. A rendőrség nyomozást rendelt el, majd a bejelentést követő 24 órán belül elfogták a kislány megölésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves fiatalt, előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. A fiú részletes beismerő vallomást tett, amelyet a helyszíni kihallgatáson megerősített. A gyanúsított ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Veszprém megyei nyomozók előterjesztést tettek a fiatal előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2018. május 21-én elrendelt.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a kislány holttestét a szülők azonosították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője közölte továbbá, hogy nincs szó sorozat jellegű bűncselekményről, illetve – a korábban megjelent sajtóinformációkkal ellentétben – a gyanúsított az otthonában más gyermeket nem tartott fogva.

police.hu