Vettel lenyomja Amerikát

Fél szemmel már mindenki a jövő évet figyeli. Vettel azonban addig elvarr minden szálat. Pole, győzelem és leggyorsabb kör. Ennyi.

Vettel a rajtnál, szokásához híven megőrizte első helyét, szemben csapattársával, Webberrel, akit meglehetősen könnyen előzött meg a harmadik helyről induló Romain Grosjean, és a negyedik pozícióból rajtoló Hamilton. A további helyezkedésnek Sutil vetett véget, aki Maldonado-val ért össze, és csapódott a falnak. A rendezők beküldték a biztonsági autót, ami bent is maradt az ötödik körig.  Az újraindítás után Webber sokáig hiába próbálta – az őt rajtnál megelőző Hamiltont – legyűrni, az angol egészen a 13. körig remekül tartotta magát. Ekkor azonban az ausztrál a külső íven, szép mozdulattal befordult a McLaren-es elé, és rögtön Grosjean után iramodott.

F1 - GRAND PRIX OF THE UNITED STATES 2013Ez a hajsza azonban nem sok eredménnyel járt, a távolság kettejük között inkább nőtt, mint csökkent. A kerékcserék után azonban két másodpercre apadt kettejük között a különbség, köszönhetően a Red Bull korábbi kiállásának. A másik Lotust hajtó Kovalainen eközben egy orrkúp csere után elbúcsúzott a jó eredménytől. A mezőny másik finn pilótája viszont egy remek előzéssel vetette magát észre, amikoris Gutierrezt előzte meg a kívülről, keményen és precízen.

Eközben a negyedik helyért kemény küzdelem alakult ki Hamilton, Hülkenberg és Alonso között. A spanyol először szépen körbeautózta Hülkenberget, majd pár körrel később Hamiltont is utolérte, de megelőzni már nem tudta. Alonso így is büszke lehet magára ötödik helyével, tekintettel arra, hogy csapattársa, Massa  csak a 14. lett.

Végül Webber nem bírt Grosjeannal, aki így megszerezte a második helyezést. Vettel elsőségéhez azonban ismét nem fért kétség egy pillanatig sem. Hamiltonnak ezúttal a negyedik hely jutott, amit viszonylag simán tartott meg, annak ellenére, hogy Alonso megérkezett mögé. A spanyol a végén lelassult, de maga mögött tartotta Hülkenberget, aki így a 6. lett. A további sorrend: 7. Perez, 8. Bottas, 9. Rosberg, 10. Button, 11. Ricciardo, 12. Vergne, 13. Massa, 14. Gutierrez, 15. Kovalainen, 16. Di Resta, 17. Maldonado, 18. Bianchi, 19. Va Der Garde, 20. Pic, 21. Chilton.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*