Verekedés a Budapest Pride után

A Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) közleményben adta hírül, hogy a felvonulás után, pártjának három tagját megtámadták a Nyugati Pályaudvarnál.

A párt közleménye szerint tagjaikat 30, “rasszista, egyenruhás neonáci támadta meg, majd “cigány buzik!” felkiáltással elkezdte verni. A rendőrség gyorsan beavatkozott, de a SZEMA sérelmezi, hogy csupán a sértetteket igazoltatták. A SZEMA szerint a rendőrségnek és a belügyminiszternek is válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy miért nem vették őrizetbe a bűnelkövetőket, vagy miért nem igazoltatták őket.

A rendőrség az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy “a Szent István körúton szombaton 18 óra 30 perc körüli időben egy állampolgár intette le az ott haladó rendőrségi gépjárművet, és elmondta a rendőröknek, hogy egy nagyobb csoport konfliktusba került három személlyel, akiket inzultáltak. A három személy közölte, hogy a csoport már eltávozott tagjaival szóváltásba keveredtek, majd dulakodás alakult ki, egyiküket megütötték, mindhármukat leköpték. A rendőrök kérdésére közölték: orvosi ellátást nem igényelnek, rendőri intézkedést nem kérnek, a támadóik a helyszínről már eltávoztak.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*