Tomracing: visszafogott várakozás Brno előtt

A hétvégén folytatódik a Budapesttől 330 kilométerre fekvő Brnóban a Magyarország, Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Bajnokság. A Tomracing Motorsport Team megfelezett létszámban képviselteti magát a csehországi versenypályán, miután Gyutai Adrián kézsérülése miatt kénytelen kihagyni a futamot, hogy az Alpok Adria Sorozat soron következő állomásán – a cseh Mostban – már teljesen egészségesen állhasson rajthoz, míg az egy hónappal korábban combcsonttörést szenvedő Kurucz Ferenc esetében fel sem merült az indulás gondolata. A korábbi vb motoros állapota javul, jelenleg rehabilitációra jár, ám könnyen előfordulhat, hogy a százszázalékos felépülés érdekében az egész évet kihagyja. A csapatvezetés ennek ellenére bízik abban, hogy Dér Zoltán és Csutak Péter révén eredményes hétvégét zárhatnak a legendás cseh ringen.

Csutak Péter:- Egy álmom válik azzal valóra, hogy versenyezhetek Brnóban. 15 évvel korábban már jártam ugyan a pályán, de csak, mint segédszerelő. Akkor döntöttem el, hogy legalább egyszer mindenképpen akarok itt versenyezni, amikor robogóval végigmehettem a legendás aszfaltcsíkon. Úgy gondolom, hogy amit megtehettem a felkészülést illetően, azt megtettem, onboard felvételek tömkelegét néztem meg, és az összes olyan barátom véleményét kikértem a pálya rejtelmeiről, akik már versenyeztek rajta. A motorom azonban az utolsó pillanatra lesz kész, mivel múlt vasárnap 5 kör után technikai probléma miatt nem tudtam vele tovább tesztelni a Hungaroringen.

Dér Zoltán:- A bajnokság legutóbbi futama óta nem ültem motoron, mert a hungaroringi esésemet követően több sérült alkatrészt mindenképpen ki kellett cserélnünk. Emiatt ugyan most nem tudtam tesztelni, de legalább a Yamaha rendesen meg lett csinálva. A brünni pályát ismerem, korábban már kétszer mentem rajta, így az a célom, hogy megközelítsem az itt elért eddigi legjobb, 2 perc 11 másodperces köridőmet. Nem tudom, hogy milyen mezőny jön össze a hétvégére, de azt tudom, hogy én biztosan elmegyek. Úgy gondolom, hogy nekem, mint versenyzőnek felelősségem, hogyha kiírnak a szervezők egy futamot, akkor mindent meg kell tennem azért, hogy elinduljak rajta.

Biel Richárd:- Egy hónap szünet után folytatódik a bajnokság. A Tomracing Motorsport Team tartalékosan ugyan, de elutazik Csehországba, és részt vesz a futamokon. Gyutai Adrián kézsérülése miatt nem indul Brnóban, míg Kurucz Ferenc combcsonttörését követően lábadozik. Feri jelenleg gyógytornára jár, valószínűleg kihagyja a teljes szezont, mivel az orvosok szerint legkorábban augusztus végén teheti le a mankót. Dér Zoltán ismeri a pályát, és ha gyorsan fel tudja venni a ritmust, akár a dobogóra is odaérhet. Csutak Péter még nem versenyzett ezen a pályán, de reméljük, hogy nem kell sok időt a vonalvezetés elsajátításával eltöltenie, és egy jó eredményt érhet el.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*