Drámai Tomracing siker Mostban!

A hétvégén Csehországban rendezték a Minibike Európa bajnokság soros fordulóját, melyen a Tomracing Motorsport Team is képviseltette magát. A csapat fiatal reménysége Surányi Balázs újfent igazolta, bajnoki vér csörgedezik az ereiben. Balázs azonban a szenzációs második helye mellé egy sajnálatos csonttörést is összeszedett.

Édesapja elmondása szerint a teljes hétvégén oroszlánként küzdő Balázst ez nem fogja hátráltatni abban, hogy a bajnokság következő állomásán újból nyeregben legyen:

„Pénteken kezdtük a hétvégét, több egyenként 10 perces edzéssel. Ebből jó párat teljesített Balázs, de az első etapok még a megfelelő beállítások megtalálásáról szóltak. Minden egyes bemenetel alkalmával sikerült gyorsulni, és ez már jó előjel volt a délutáni kvalifikációra. Az időmérő edzésen aztán egy remek harmadik helyet sikerült kimotoroznia, mindössze két század lemaradással a második helyezetthez képest.

 

Szombaton folytatódott a program a versenyekkel, amelyek egészen érdekes felállásban zajlottak. Csúsztatott rajtrácson sorakozott fel a mezőny, amelynek az első felében a 100 cc-sek álltak, majd jó néhány méter szünet után következtek a nagyobb gépek. Balázs a 140 cc-s motorjával értelemszerűen hátrábbról indult, így a futamon a teljes százas mezőnyön is át kellett hámoznia magát. Ez olyannyira jól sikerült, hogy egy utolsó előtti körben megejtett előzéssel elhozta a második helyet!”

A végig összeszedetten dolgozó fiatal srácnak egy balszerencsés eset miatt a második futamon már nem sikerült megismételnie a remek teljesítményét. A felvezető körben összeakadt egy másik motorossal, elesett és a kulcscsontját törte.

„Balu azonnal vissza akart ülni a nyeregbe, de a komoly fájdalmai miatt erre képtelen volt. Az eset azonban nem törte meg, sőt! Már neki is fogott a rehabilitációnak, feltett szándéka, hogy mindennek ellenére ott lesz a bajnokság következő fordulóján Vysoke Myto-ban. Ezért láthatólag meg is tesz mindent!” – zárta mondandóját Surányi Zoltán.