Tomracing: pontokban gazdag hétvége

Értékes pontokkal, tapasztalatokkal és hatalmas élménnyel gazdagodott a Tomracing Motorsport Team két versenyzője – Csutak Péter és Dér Zoltán – Brnóban, ahol a Magyarország, Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Bajnokság és Országos Bajnokság harmadik versenyhétvégéjét rendezték. Csutak Péter életében először versenyzett a legendás cseh ringen, ahol a 13 pontot érő 4. helyen ért célba a Szlovák Pohar Cup mezőnyében. Dér Zoltán szombati eredményéhez képest vasárnapra egy helyet javított – 5., és 4. hely –, így azzal együtt elégedetten térhetett haza, hogy a Superstock 1000-es kategória eredményeit nem lehetett a magyar bajnokság keretein belül értékelni. A csapat másik két tagja – Gyutai Adrián kézsérülést szenvedett, míg Kurucz Ferenc combcsonttörést követően lábadozik – kénytelen volt kihagyni a brnói versenyhétvégét.

Csutak Péter (Szlovák Pohar Cup: 4. hely): „Nagy álmom valósult meg azzal, hogy versenyezhettem a brnói pályán. Bevallom, jobb időt szerettem volna elérni, bár a csapat többi tagja szerint kifejezetten jó időt motoroztam, főleg annak tükrében, hogy most mentem először ezen a pályán. A verseny elején ameddig tudtam, tartottam a tempót az élmenőkkel, majd pár kör után leszakadtam, és hiába próbáltam ritmust váltani a futam végén, már nem ment, így a dobogóra sem tudtam odaérni. A motor az egész hétvégén jól muzsikált, amit ezúton is szeretnék megköszönni Bene Péternek.”

Dér Zoltán (Szombat – nemzetközi értékelés: 5. hely, Vasárnap – nemzetközi értékelés: 4. hely): „Az első nap nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna. A kanyarokban a motor nagyon lassú volt, ami miatt nem tudtam jó időket menni. Az első futóművön a szombati futam után változtattunk, aminek köszönhetően körönként közel két másodpercet javultam vasárnapra. Eseménydús versenyt futottam, volt részem jó pár csatában, és 12 pozíciót javítottam a rajthelyemhez képest. Elégedett vagyok az eredménnyel, egyedül csak azt sajnálom, hogy nem a vasárnapi beállítássokkal kezdtük meg a hétvégét.”

Biel Richárd: „Csak gratulálni tudok a versenyzőinknek az elért eredményükért. Elégedettek lehetünk a hétvégével, hiszen mindketten épségben hazahozták a motorjaikat, és mind Zoli, mind pedig Péter értékes pontokkal gazdagodott. A nagy meleg ugyan nem kedvezett a gépeknek, de szerencsére semmilyen technikai hiba nem hátráltatott minket a hétvége során. Zoli sajnos nem tudta megközelíteni itt elért eddigi legjobb idejét, de ezen nem bánkódunk, mert a szombati nap után sikerült jó irányba elindulnunk a futómű beállítása kapcsán, ami az augusztus 3-4-ei pannóniaringi forduló előtt bíztató.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*