Több kontinens is szóba jöhet

Bár javában tart a téli felkészülési időszak, versenyzőink már előre tekintenek, és tervezik a tavaszi edzőtáborokat is. Cikkünkből kiderül, hogy női kajakosaink hol kezdik majd el a vizes edzéseket.

Sikeres évet zárt 2013-ban a magyar kajak-kenu sport. Kilókban mérhető az az éremmennyiség, amelyet versenyzőink „hazaszállítottak” az idény során, és sikerembereink az ősszel ismét nagy elánnal vetették bele magukat a munkába, hogy megalapozzák 2014 győzelmeit is. A téli munka hamarosan véget ér, tavasszal a szokásoknak megfelelően ismét vízre szállnak legjobbjaink, méghozzá több helyszínen.

„Az én esetemben még nincs lefoglalva a tábor, így nem mondom száz százalékosra, de nagyon úgy tűnik, hogy Portugáliába megyek edzőtáborozni. Hogy mennyi időre? Egyelőre még ezt is rugalmasan kezeljük, hiszen az időpontot sem döntöttük még el” – árulta el a tavaly három világbajnoki címet gyűjtő, kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta.

Egykori párja, a szintén olimpiai bajnok Szabó Gabriella messzibb vidéket szemelt ki edzőjével, Tóth Lászlóval.

„Florida a cél, ha minden jól alakul. Egyelőre még szervezzük a tábort, de úgy tűnik, az Egyesült Államokba utazunk majd edzőmmel és még két versenyzővel, Groholy Orsival és Horváth Noémival” – mondta Szabó Gabriella.

A KSI-s Vad Ninetta, aki tavaly két világbajnoki címet nyert, nem változtat, február végén a jól bevált Sabaudiába utazik majd öt hétre.

„Hetedik éve járunk Olaszországba edzőtáborozni – mesélte a versenyző. – Tavaly négy hétig rossz időnk volt, ezért nagyon bízom benne, hogy most minden más lesz. Jó állapotban vagyok, napról napra egyre jobban várom a vízre szállást.”

Ahogyan Medveczky Erika is, aki K-1 1000 méteren aratott szenzációs győzelmet Duisburgban.

„Az elmúlt időszak jó híre, hogy megoldódott a helyzetem. A szigethalmi önkormányzatnak köszönhetően ugyanis jelenlegi egyesületemnél, a Kis-Dunánál tudok maradni. Amikor bizonytalan volt a jövőm, kaptam egy szerződésajánlatot a szolnokiaktól, ami jól esett, de ők is megértették, hogy nagyon fontos számomra a jelenlegi klubom. A Mezőgéppel megmaradt a jó viszony, így márciusban velük megyek edzőtáborozni a horvátországi Opuzenbe. Elsődleges célom, hogy gyorsuljak, hiszen az idén olimpiai számban szeretnék kijutni a világversenyekre” – mondta Medveczky Erika.

És hogy mi a helyzet a győrieknél?

„Még folyik az egyeztetés az edzőtábor ügyében, de a csapat, vagyis a fiúk és a lányok mindenképpen egy helyszínen folytatják a felkészülést – mondta Tokár Krisztián edző. – Úgy gondolom, Natasa több időt tölt majd el külföldön, a csoport többi tagja ugyanis iskolába jár, nekik több hónap nem fér bele, csak három-négy hét. Natasa, fogadott lánya Olimpia, Czéllai-Vörös Zsófi és Bordács Blanka mellett velünk tart a szegedi Kárász Anna is, aki a csoportunk tagja. Anna átigazolása egyáltalán nem téma nálunk, szívesen fogadjuk őt szegediként is. Egyébként büszke vagyok a versenyzőkre, hiszen nagyon jól sikerült a téli központi felmérő, kondiban, úszásban és futásban is jól teljesítettek a lányok, ami jó jel a jövőre nézve.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*