13 ezer kormányváltó a Papp László Budapest Sportarénában

13 000 kormányváltó van a Papp László Budapest Sportarénában, ahol az MSZP évértékelő nagygyűlését tartják. Az eseményt az ATV élőben közvetíti. Az első sorban látható Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Bajnai Gordon is.

Az eseményen elhangzott, hogy az ország, Fidesz fogságban van. Szó esett a szegényekről és arról, hogy nem mindenki hajléktalan, aki sorban áll az utcán egy tál ételért. A világ legszebb fővárosának polgármester-jelöltje Horváth Csaba.

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök is beszédet mondott, Mesterházy Attilát néhány éve ismeri és elég felkészültnek tartja, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen. Az út, amit az MSZP választott, a nehezebb út, de győzelemre vezet. Üzenete: Legyenek magyarok, legyenek szociáldemokraták és előre a győzelemre!

Botka László  Juhász Gyula városából érkezett, Szegedről. A remény napjának nevezte a mai napot. Ma Magyarország egy leszakadó ország, amelyet több ezren hagytak el, ebből elég volt. Az összefogás nyílt és egyértelmű választ jelent. Aki kormányváltást akar, az az összefogásra fog szavazni. A sokféle szálból álló kötél mindig erősebb.

Orbánnak mennie kell és nemcsak mennie kell, hanem menni is fog- vezette be beszédét Mesterházy Attila. A miniszterelnök-jelölt beszédét archív felvétel előzte meg, amely születésétől napjainkig végigkísérte a Mesterházy Attila életét. Témák:

– magánnyugdíjpénztár

– trafik

– új földbirtokos osztály építése

– takarékszövetkezet, bankok privatizálása

– Mészáros Lőrinc három év alatt meg ötszörózte vagyonát, ma a 88-ik leggazdagabb magyar ember

– Paks

– német emlékmű felállítása

– közmédia elfoglalása

– pártpolitika irányítása alá helyezték a kultúrát, holott a művészetnek az a lényege, hogy szabad és szárnyal, na, ezt vették el a mávészektől ma Magyarországon

– félelem Magyarországon

– romokban a magyar gazdaság

– az euró árfolyama folyamatosan nő, elemzők szerint 340 forint is lehet az euró

– Nem csökkent az államadósság, nem érkezik jelentős működő tőke, nincsenek nagy érdemi beruházások. Ami most van, az Audi, Mercedes, Opel, mind az elmúlt két szocialista miniszterelnök idején jöttek. Mivel nem jön új működő tőke, nincsenek új munkahelyek sem. Teremtődtek új munkahelyek pl. Londonban. Számos fiatal munkavállalónak van munkája, külföldön. Felduzzasztották a közmunkások számát, amely megalázó feltételek mellett, megalázó munkát kell végezni, ez egy kényszermunka. A statisztika kedvéért duzzasztották fel a létszámot. Ezt a munkát a költségvetésből finanszírozzák. Naponta szűnnek meg cégek. Tavaly 30 ezer vállalkozás szűnt meg Magyarországon.

Két dolog növekedett Magyarországon az elmúlt négy évben, a korrupció és a szegénység. 60 éve nem voltak ilyen rosszak a társadalmi mutatók. Minden 10 magyarból nyolcnak, csökkent az életminősége. 1956-ban mentek el ennyien az országból, mint az elmúlt négy évben.

– A stadionok építése szimbólumai lesznek az Orbán kormánynak. Mesterházy Attila vállalja, hogy a kormányzás első évében nullára csökkenti a gyermekek éhezését.

– Tandíj, nyugdíjas, kisvállalkozók helyzetéről beszélt a miniszterelnök-jelölt, valamint Horn Gyulát idézve, olyan országot szeretne, ahol nem csak megszületni és meghalni lehet, hanem élni is érdemes. Mesterházy Attila ilyen országot szeretne. Elvárásként említette azt, hogy ne legyen éhező gyermek Magyarországon, tanulhasson aki akar, dolgozzon aki akar és tud dolgozni. Jusson tisztességes orvosi ellátás mindenkinek, a törvény előtt “tényleg” mindenki egyenlő legyen. A szólás szabadsága, félelem nélkül legyen vállalható a mindenki véleménye. Magyarország akkor fog jobban teljesíteni, ha a benne élő emberek jobban élnek.

 

Szombaton délelőtt az MSZP rendkívüli kongresszusa titkos szavazáson 99,7 százalékkal megválasztotta az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjét, Mesterházy Attilát. A kongresszus egyhangúlag szavazta meg az összefogásról szóló, korábban meghirdetett szövetségkötést.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*