Tisztelgés Séra Miklós emléke előtt

sera_miklos_vb_2001_320A hétvégi felnőtt országos bajnokságon két versenyszámban hirdetik meg a rendezők a Séra Miklós Emlékfutamot. A K-2 200 és a K-4 200 méteres szám győztesei a legendás edző emléke előtt tisztelegve különdíjban részesülnek.

Az idei emlékfutam szervezője Séra Miklós talán legkedvesebb és mindenképpen legsikeresebb tanítványa, a kétszeres olimpiai bajnok Horváth Gábor és a világbajnoki ezüstérmes Sík Márton, aki szintén versenyzője volt a sikeredzőnek. A két kajakos számára  különösen fontos, hogy a sportág megőrizze Séra Miklós emlékét.

„Szerintem nemcsak nekünk, hanem a sportág számára is nemes feladat, hogy megőrizze azoknak az embereknek az emlékét, akik hosszú időn keresztül jelen voltak és marandót alkottak kajak-kenuban – mondja Sík Márton. Miki bácsi ilyen ember volt, ezért az elmúlt évekhez hasonlóan az idei magyar bajnokságon is a K-2 200, illetve a K-4 200 méter döntőjét, mint Séra Miklós Emlékfutamot rendezzük meg, ugyanis Miki bácsihoz edzőként talán ezek a számok álltak a legközelebb.”

Szolnokon, az országos bajnokságon mindkét szám győztese Séra Miklós arcképével gravírozott serleget kap, valamint a szervezők „útjára indítanak” egy vándorserleget is a K-2 200 méteres versenyszám győztesei számára. A győztes egységek pénzjutalmat is kapnak: a páros összesen 100 ezer, a négyes pedig összesen 80 000 forintot vihet haza. A két versenyszámban, egykori edzője emléke előtt tisztelegve, Sík Márton is rajthoz áll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*