TERC Kft. ÉPÍTŐIPARI ADATBÁZIS: TELJES LETT A KÉP

A TERC Kft. Magyarország legnagyobb építési információs tevékenységet végző vállalkozása. Alaptevékenységeként alakulása óta építőipari normagyűjtemények fejlesztésével foglalkozik. 2004-től kezdve az Európai Unió általános direktívájának is megfelelő Összevont Építőipari Normarendszert (ÖN) dolgoztak ki. A hazai piacon hasonló tevékenységet végző Kontroll Kft.-vel való megegyezés után a teljes építőipari adatbázis a TERC Kft. tulajdonába került.

 A normagyűjtemények adatállománya biztosítja a TERC V.I.P. Összevont Építőipari Költségvetés-készítő Programrendszerek, valamint az interneten működő rendszerek alapját. A költségvetés-készítő programban jelenleg 50 munkanem és cca. 140 ezer tétel, tételváltozat szerepel. 20 ezerre tehető azon szakemberek száma, akik az építőipar legkülönbözőbb területein dolgoznak a programrendszer valamelyik változatával.

 A TERC Kft. 2013. március 31-i hatállyal megvásárolta a Kontroll Kft. által az elmúlt évtizedek alatt kifejlesztett valamennyi építőipari és technológiai adattárat. A Kontroll Kft. ezen időponttól kezdve megszüntette az adattárak további karbantartási, fejlesztési és forgalmazói tevékenységét, ezen adatállományokra támaszkodó programrendszerek 2014-től történő értékesítését. A TERC Kft. a vásárlással hozzájutott valamennyi Kontroll-adattár tulajdonosi, szerzői jogához. Az adattárak megvételével és a TERC Kft. ÖN normarendszerébe történő folyamatos integrálásával az ÖN normarendszer hazánk egyetlen, az építőipari tevékenységek, technológiák döntő többségét lefedő adatbázisává válik.

 A Kontroll adattárainak átvételével nemcsak új építőipari anyaggyártók, forgalmazók termékei kerülhetnek be a rendszerbe, hanem olyan új technológiák, munkanemek is, mint például a technológiai szerelési munkák.

 Az Összevont Építőipari Normagyűjteményt tartalmazó, eltérő tudású és részletességű költségvetés-készítő TERC programok a jövőben az építőipari költségek tervezésének egyedüli rendszereként fognak továbbműködni, ami a színvonal emelését, a kommunikációt, a folyamatos átláthatóságot, a verseny tisztaságát segíti elő.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*