Tavasszal irány a RoBirtok – Családi élmények egy családi birtokon!

A korábban saját kedvtelésre, önellátásra épült tanya a Naszály-hegy lábánál ma már egy családias állatfarm, ahol őshonos állatok mellett még kengurut is simogathatunk, de hétvégén finom ebédet kaphatunk, és a gyerekek kézműves foglalkozást is választhatnak. Igazi családi program a birtok meglátogatása, amit egybefűzhetünk egy délutáni váci belvárosi sétával is.

RoBirtok

Már a bejáratnál csupa gyerekbarát dologra bukkanhatunk. A gyerekeket a pénztár előtt fellépő várja, így ők is részt vehetnek a belépőjegy és a tallérok beszerzésében. A kasszánál vehetjük meg ugyanis a belépőn túl (nagycsaládos és egyszülős jegyek egyaránt vannak!) a tallérokat is, ami a birtok fizetőeszköze. A tallérokért ebédelhetünk: választhatunk frissen készült, házias egytálétel vagy gazdag leves és/vagy kemencében frissen sült sütemények között, de a tallérokkal fizethetnek a gyerekek a kézműves programokért is.

Aki nyitásra érkezik, bekapcsolódhat az állatok kifutóinak takarításába is, de délelőtt 10.00-kor a tehénfejésre már népes csapat szokott összegyűlni. Sokan mondják, hogy a bakancslistájukon volt már régóta a fejés. Kipróbálható a kézi fejés, majd fejőgéppel is megfejik a teheneket. Sokan náluk kóstolnak először friss habos tejet, és rácsodálkoznak, hogy milyen finom, mennyivel más íze van, mint a bolti tejnek.

RoBirtok9

Majd egész napos „Állati program” következik, fél óránként más-más állathoz lehet bemenni, simogatni, etetni. A családok bekapcsolódhatnak a malacok, dámszarvasok etetésébe, simogathatnak nyuszikat, bárányokat, sőt még ormányos medvéket is.

A lovaglás sok gyereket vonz, de a nap fénypontja mégis az alpaka és a dámszarvas sétáltatás, melyet egyikőjük sem hagyna ki. Sőt vannak olyan családok, akik kifejezetten Sérót, az alpakát szeretnék meglátogatni.

A birtok március 14-én nyit újra a téli szünet után, és minden hétvégén más-más programmal várja a családokat: lesz tavaszi ajtóakasztó készítés, virágültetés, Naszály túra, birkanyírás, gipszfestés, sajtkészítés. Az árnyékos, erdei környezetben játszótér is van, de gyerekek nagy kedvence a szalmaugráló, bár délutánra néhány apuka is bóbiskol már benne.

RoBirtok6

A RoBirtok programkínálatát böngészve úgy érezhetjük, itt akár több napot is el lehetne tölteni, mire mindent alaposan végig járunk, és kipróbálunk. Ha így érezzük, akkor jól érezzük, és szerencsére lehetőségünk is van rá a terület középpontjában álló, teljesen felszerelt és színvonalas 4 ágyas vendégházban, amely több meglepetést is tartogat az itt megszálló vendégek számára.

Egyebek között a ház lakói jelképesen örökbe fogadhatnak egy állatot, amelyet aztán a vendégház padlójába épített üvegablakon keresztül folyamatosan megfigyelhetnek, sőt ha ez nem lenne elég, akkor esténként akár dézsafürdőt is vehetnek a kenguruk érdeklődő tekintetétől kísérve.

A Kosd község határában található RoBirtokot a faluban elhelyezett táblák segítségével könnyen megtalálhatjuk, honlapon történő online bejelentkezéssel, időpontfoglalással látogatható.

További információ: https://www.facebook.com/robirtok.kosd/