Talmának jobban tetszik idén a pálya, mint tavaly

Talmácsi Gábor már a hét elején elutazott Portugáliába, hogy kint, a verseny helyszínén készüljön az idei 6. futamra, és mindeközben jutott ideje egy kis feltöltődésre és kikapcsolódásra is.

Csütörtöktől azonban minden a megszokott menetrend szerint zajlott számára. Gyalogosan végigjárta a pályát, hogy szemügyre vegye a kanyarokat, az aszfalt minőségét és felelevenítse tavalyi emlékeit. Ezt követően sor került az ilyenkor szokásos csapaton belüli egyeztető megbeszélésre. Világbajnok motorosunknak továbbra is az a véleménye, hogy a portimaoi pálya a hatalmas szintkülönbségek miatt és trükkös kanyarjai miatt a világ egyik legnehezebb pályája, de idén már nem érkezett úgy, mint egy idegen, már nem ismeretlen számára a ring. Jelenleg Portugáliában sem az évszaknak megfelelő az időjárás, de nincs okuk panaszkodni a motorosoknak, hiszen igazán kellemes az idő. Az első edzésnapon is jobbára sütött a nap és végig száraz pályán tréningezhettek a pilóták. Talmácsi Gábor a délelőtti szabadedzésen a 12. helyen végzett, míg az első időmérőn a 14. leggyorsabb kört érte el.
Talmácsi Gábor:- Sokkal jobban tetszik idén a pálya, mint tavaly. Nagyon sok beállítást és gumit kipróbáltunk a mai edzéseken, hogy felmérjük a megfelelő irány a folytatáshoz. Hiszek abban, hogy a megszerzett adatok alapján sikerül összeraknunk egy jó konfigurációt a jó eredmény érdekében és én is nagyon motivált vagyok, jó formában érzem magamat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*