Talmácsi Gábor a BMW Motorrad Magyarország Márkanagykövete

A 2007-es motoros világbajnok egy BMW G 310 R motorkerékpárt használ idén

TalmacsiGabor-50

 Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyző a 2007-es MotoGP 125 cm3-es kategóriájának világbajnoka idén egy vadonatúj BMW G 310 R motorkerékpárt használ. Talmácsi Gábor, becenevén „Talma” motorsport karrierje több mint húsz éves múltra tekint vissza. 14 évesen, 1995-ben indult először felnőtt versenyen, majd 1999-ben megnyerte mind a magyar bajnokságot, mind az Alpok-Adria kupát. 2000-ben az Európa Bajnokságon összetettben az ötödik helyen végzett. Első jelentős sikereit a MotoGP sorozat 125-ös kategóriájában 2005-ben a RedBull KTM csapatában élte meg, három futamon is elsőséget szerzett: Mugello-ban, Assen-ben és Katar-ban is a dobogó legfelső fokára állhatott, míg a bajnokságban bronzérmet szerzett. Az Aspar Aprilia versenyzőjeként 2007-ben megszerezte világbajnoki címét a MotoGP sorozatban. 2014-ben saját csapatot alakított Talmácsi Racing néven, ahol komplett motorsport képzést kínálnak fiatal magyar tehetségeknek. Jelenleg az újonan alapított vállalkozásait a Talmácsi Group név alatt működteti. Talmácsi Gábor számos díjat és elismerést kapott, többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét és Aranysisak- Casci d’Oro díjat 2007-ben, többször választották az Év Sportolójának, különböző grémiumok az Év Emberének, illetve 2011-ben az Év legnépszerűbb sportolójaként a legtöbb médiamegjelenés is az ő nevéhez köthető.

A BMW G 310 R a BMW Motorrad számára új hengerűrtartalom-kategóriában képviseli a BMW roadsterek szellemiségét. A szíve egy teljesen új fejlesztésű, 313 köbcentiméter hengerűrtartalmú, folyadékhűtéses, négyszelepes egyhengeres motor két felülfekvő vezérműtengellyel és elektronikus üzemanyag-befecskendezéssel. Az erőforrás különlegessége a hátrafelé megdöntött beépítés, az „open deck” építésmód szerint készített henger, valamint a 180 fokkal elforgatott hengerfej, ez utóbbinak köszönhetően a szívócső a motor menetirány szerinti elejére kerülhetett. Az egység 9500 fordulat/percnél leadott 25 kilowatt (34 lóerő) teljesítménye, valamint a 7500 fordulat/percnél ébredő 28 newtonméter forgatónyomatéka, illetve a motorkerékpár mindössze 158,5 kilogramm menetkész saját tömege jóvoltából az új BMW G 310 R egy igazán dinamikus partner.

„A BMW G 310 R egy kimondottan fürge és jól kezelhető motor, meglepett a dinamizmusa és a mindennapi használhatósága. Az, hogy a BMW Motorrad már ebben a kategóriában is ilyen erős alternatívát kínál, azt gondolom, hogy kiváló lépés a márka részéről” – osztotta meg első benyomásait Talmácsi Gábor az átvétel során.

„Nagy megtiszteltetés és öröm, hogy Talmácsi Gábor elfogadta a felkérésünket és a BMW Motorrad Magyarország márkanagykövete lett. Talma kiemelkedő sportolói karrierje, személyisége, a részletekbe menő professzionalizmusa tökéletesen illik a BMW Motorrad által képviselt értékekhez. Bízunk benne, hogy a frissen létrejött partnerség, mind Talmácsi Gábor, mind a BMW Motorrad számára gyümölcsöző lesz. A BMW Motorrad Magyarországon is egy sikertörténetet épít, az idei év első hat hónapjában a BMW a legnépszerűbb márka az 500 cm3 feletti kategóriában, mely pozíció megtartásához az év során érkező újdonságok is nagyban hozzájárulhatnak. Talmácsi Gábor személye, márkanagyköveti aktivitása reményeink szerint további vonzerőt, érvet jelent majd a BMW motorkerékpárok mellett” – mondta el Zámbó Balázs, a BMW Group Magyarország motorkerékpár márkavezetője az átadás alkalmával a Wallis Motor Pest Hungária körúti motorkerékpár szalonjában.