Talmácsi Gábor- elég bosszús vagyok

A szombati időjárással kapcsolatban annyi mindenképpen elmondható, hogy bár nem mutatott magasabb értéket a hőmérő higanyszála, mint pénteken, legalább az eső elkerülte az asseni pályát, így a tréningek száraz körülmények között zajlottak.
Talmácsiék a délelőtti szabadedzésen kipróbáltak néhány új beállítást, de az eredmények azt mutatták, hogy nem jó irányban indultak el. Gábor végig küzdött a motorral, ami miatt nem is tudott igazán jó köröket futni és a 16. helyen fejezte be az edzést.
A délutáni időmérőn mindenki nagyon keményen kezdett már a legelején. Talmácsiék állítottak a futóművön és az áttételen, de minden igyekezet ellenére a motor nem az elvártak szerint működik, lévén pedig, hogy technikai sportról beszélünk a jól beállított technika legalább olyan fontos tényező, mint a versenyre kész pilóta. Gábor 17 kört teljesített és végül a 13. helyre kvalifikálta magát. Egyedül Sam Lowes tudott 1:38-as köridőt repeszteni, ezzel meg is szerezte az első rajtkockát. Mögötte nagyon szoros a további sorrend. 14 villámgyors versenyző van egy másodpercen belül, ami holnap egy nagyon izgalmas versenyt vetít előre.
A Supersport kategória 21 körös versenyére vasárnap 13:30 órától kerül sor, melyet az Eurosport élőben közvetít.
Talmácsi Gábor:- Eléggé bosszús vagyok és elsősorban nem az elért köridőm vagy a 13. helyem miatt, hanem mert nincs egyben a Hondámmal és emiatt nem tudok felszabadultan motorozni. Helyette végig küzdenem kell a géppel. Kipróbáltunk már több beállítást is, ezzel el is ment a második szabadedzés, de a motor továbbra sem fordul úgy, ahogy szeretném. Folyton kisodródok a kanyarokban, így pedig nagyon nehéz ideális, tiszta köröket produkálni. Holnap a bemelegítő edzésen még tovább állítunk az áttételen és a futóművön. Itt Assenben mindig nagyon izgalmas versenyek láthatóak. Bízom benne, hogy holnap is egy ilyen vár ránk, melynek én is aktív részese leszek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*