Talma- Szívet melengető Őket mosolyogni látni!

Idén is motorozással kezdődött a tanév a Pető Intézetben. Több, mint félszáz, jó szándékú motoros, civilek és közéleti személyiségek együtt vitték Budapest utcáin tanévnyitó gurulásra a Pető Intézetben tanuló és gyógyuló, mozgásukban korlátozott gyerekeket. Immár ez hagyománnyá vált,  és idén harmadszorra került megrendezésre a Négy kerékről két kerékre elnevezésű jótékonysági akció.

Talmácsi Gábor örömmel vett részt az eseményen és vitte el egy körre kis utasát Honda SH300-as robogójával. A motoros felvonulás 8 km-es útvonala, a Pető intézettől (BP. XI. Villányi út 67) indult, majd Alkotás út – Márvány utca – Alagút – Lánc híd – Apáczai Csere János utca – Belgrád rakpart – Szabadság híd – Bartók Béla út – Villányi út útvonalon keresztül vitték vissza a boldog gyerekeket a Pető intézetbe. Császár Claudia (főszervező) meghívását idén is nagyon sok közéleti személyiség fogadta el.

Talmácsi Gábor mellett ott volt mentoráltja, Bódis Richárd is, aki a vezetéstechnikai szimulátorokon játszott a gyerekekkel és mutatott nekik egy-két trükköt, hogy mikre kell figyelni motorozás közben.

peto4_c

“Szívet melengető őket mosolyogni látni”

Talmácsi Gábor:-Az idén is jó volt részt venni ezen a nemes megmozduláson, melyhez minden évben nagyon szívesen csatlakozok. Nagy öröm számomra is, hogy örömet szerezhetek a gyerekeknek, szívet melengető őket mosolyogni látni. Szerencsére a robogóm egy automata váltós kétkerekű, így a lábsérülésem ellenére is tudtam motorozni, ami számomra is nagy boldogságot jelentett pluszban és jelen helyzetemben hasonló érzéseket váltott ki belőlem a motorozás élménye, mint a mögöttem ülő kis utasból:))

Bódis Richárd:-Nagyon megható volt látni a gyerekek örömét, hihetetlen nagy lelki erejük van, sokan tanulhatnának tőlük. Nagyon jó érzés volt személyesen is részt venni ezen a jótékonysági eseméyen. A sok mosolygó arcot elnézve a kitűzött célt sikerült elérnünk, miközben mi is nagyon sokat kaptunk ezektől a gyerekektől.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*