Szépfiúként tündököl Puskás Peti

Puskás Peti a Thália Színház legújabb musicaljében a Starfactory-ben macsóként tűnik fel. A darabban további tehetséges magyar sztárok tündökölnek:  Nagy Adri, Baronits Gábor, Gubás Gabi, Trecskó Zsófia, Vida Péter,  Koltai Róbert, és végül, de nem utolsó sorban Puskás Peti.

Puskás Peti

Puskás Peti

Peti a trendi musicalben egy igazi csábítót alakít, akiért bomlanak a csajok. Nem csoda, hisz elképesztően édes, aranyos és még ambíciózus is. A jóképű fiatalember a musicalben megjelenő karakterrel ellentétben egy fikarcnyit sem nagyképű, sokkal inkább  szerénynek mondható. Olyannak, aki igyekszik irányítani az életét. A  Starfactory próbái folyamatosan zajlanak, olykor egész nap újra-újra  játsszák az egyes jeleneteket. Peti rengeteget ingázik lakóhelye és a  fővárosi Thália Színház között. A musicalben párját a gyönyörű énekesnő, Nagy Adrienn alkotja, de a való életben sem hanyagolja el kedvesét.  Rajong a munkájáért, kiegyensúlyozott a párkapcsolata, és még a tanulás  gondolatával is kacérkodik. Legjobb barátja ByeAlex filozófusként  végzett, és Petitől sem áll távol a bölcsészet, különösen érdekli a  filmtörténet, ezért is tervezi, hogy felvételizik az ELTE BTK-ra. A  musical próbái számára cseppet sem fárasztóak, inkább energiával töltik  fel, amihez az is hozzájárul, hogy egy dinamikus csapat tagja lehet.  Maradék szabadidejében még mindig szívesen zenél, de lemez még nem  szerepel a tervei között.

Az előadás, amelyet Peti nagy erőkkel próbál, a Starfactory, amely az  első olyan darab, mely külföldi és magyar alkotók keze nyomát egyaránt  viseli. Mi történik egy könnyűzenei tehetségkutató verseny színfalai  mögött? Azt, hogy hogyan alakul a nyertesek sorsa, a számos hazai  tehetségkutató miatt részben ismerjük, vagy el tudjuk képzelni.  Kezdetben még az egész világ őket ünnepli, de mi van a vesztesekkel? A  musical az utóbbi kérdést boncolgatja. A darab zenéjét, szövegkönyvét és dalszövegeit Gém Zoltán írta, a koreográfiát Bóbis László készítette, a darab rendezője pedig Horváth Péter. A story egy tehetségkutató verseny próbáján kezdődik. A kis faluból  érkező Rami (Nagy Adrienn/Kováts Vera) és a magabiztos Ricsi (Puskás  Péter/Kékesi Gábor) együtt készülnek a nagy megmérettetésre. A fiatalok  nem csak jellemükben különböznek, hanem társadalmi hátterükben is. A  fokozódó feszültségek ellenére egy dolog van, ami mégis összetartja őket, és az nem más, mint a szerelem. Valaki azonban mégis közéjük álll: Ricsi karrierjét minden eszközzel támogató, lehengerlő temperamentumú,  ellentmondást nem tűrő anyja (Gubás Gabi). Végül a versenyt Ricsi nyeri, egy aprónak mondható csalással. A darab egyik tragikuma, hogy Rami a  kiesés után lelkileg összeroppan, mert családja nem támogatja döntését,  mely szerint énekesnő szeretne lenni. A csinos lány végül hazakerül a  falujába, és pincérnőként dolgozik apja kocsmájában.

 

A történet harmadik szereplője, Tibi (Baronits  Gábor/Gulyás Attila), az utcazenész. Ő az, aki megpróbálja rábeszélni  Ramit, hogy hagyja ott a televíziós tehetségkutatót és inkább  kitartással érje el célját. Két hajdani rocker veszi szárnyai alá a  fiút: Gyufa (Koltai Róbert) és Jakab (Hunyadkürti István), akik újságot  és virágot árulnak, és egy lepukkant bodegában laknak, Tibivel együtt. A rockerek, nézve a srác tehetségét, elhatározzák, hogy segítik álmai  megvalósításában. Az érdekes történet, a fülbemászó dallamok és a remek szereposztás  harmóniájában egy felejthetetlen előadás várható, melyet június 1-jétől  láthatunk a Thália Színház repertoárjában.  Ajánlom mindenkinek, aki  szereti a musicalt, vagy csak jól akar szórakozni, biztosan nem fog  csalódni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*