Személyi változások az ATV hírigazgatóságán

Új szakemberekkel bővül az ATV hírigazgatóságának csapata, a csatorna két emblematikus szakembert igazolt a korábbi Népszabadságtól Csuhaj Ildikó és Bednárik Imre személyében. Ezzel egy időben Bánó András leköszön a Híradó főszerkesztői posztról, helyét jelenlegi helyettese, Schwajda Gergő veszi át. 

Két új szakembert igazolt az ATVCsuhaj Ildikó főmunkatársként erősíti a csatorna csapatát, Bednárik Imre pedig egy új pozíciót tölt be, hírigazgató-helyettesként Németh S. Szilárd munkáját segíti. 

Csuhaj Ildikó jelenleg az ATV Szabad szemmel című műsorának felelős szerkesztője, a Népszabadság volt főmunkatársa. 18 évet töltött az ország vezető belpolitikai lapjánál, a Népszabadságnál, számos nagy visszhangot kiváltó politikai cikk szerzője. Több mint tíz éve elemez-vitázik televíziós műsorokban, mondja el a véleményét a közélet legfontosabb kérdéseiről.

A politológus végzettségű Bednárik Imre 1992-ben a Pesti Hírlapnál kezdte újságírói pályáját, 1994-től 2002-ig a Népszabadság főmunkatársa volt. 2002-től 2008-ig a TV2 Tények és Jó estét, Magyarország! című műsorainak információs csoportvezetőjeként dolgozott. 2008-ban kinevezték az MTV hírigazgató-helyettesének, majd 2009-ben hírigazgatónak. 2010-ben tért vissza a Népszabadsághoz, ahol a lap október 8-i megszüntetéséig újságíró és belpolitikai rovatvezető-helyettes volt.

Ezekkel a változásokkal párhuzamosan a Híradó eddigi főszerkesztője, Bánó András – aki közel egy évtizeden át magas színvonalon látta el munkáját a Híradó élén és az ATV képernyőseként egyaránt december 31-el leköszön a főszerkesztői posztról. Utódja Schwajda Gergő eddigi főszerkesztő-helyettes lesz. 

Schwajda 2011 ősze óta dolgozik az ATV-ben. Először az Egyenes Beszéd társszerkesztője, majd a Híradó felelős szerkesztője és riportere, műsorvezetője lett. 2016 nyara óta a műsor főszerkesztő-helyettese. Több más műsorban is dolgozott: vezette az Esti Start és a Helyzet című műsort, illetve heti rendszerességgel látható a Fórum című műsorban is. A szakember közel 20 éve dolgozik a sajtóban, ennek legnagyobb részét a Magyar Televízióban töltötte. Tagja volt az Este alapítóinak, riporteri munkájáért megkapta a Magyar Televízió egyéni Nívódíját, illetve a Monte Carlo-i Televíziós Fesztivál különdíját.