Arnold Schwarzeneggert élő adásban hívták fel az Egyenes beszédből

Szedlacskó Ádám, a Flex Gym tulajdonosa volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége azzal kapcsolatban, hogy számos edzőterem-tulajdonos a miniszterelnökhöz fordult a lezárások miatt előállt veszteségeik enyhítését kérve. És ha már itt volt, iPadjéről felhívta Facetime-on Arnold Schwarzeneggert.

Szedlacskó Ádám elmondta a műsorban: a gyerekkori rajongáson túl 2015-ben találkozott először Arnold Schwarzeneggerrel, akivel egyrészt naponta játszanak online sakkpartikat, másrészt többször adott neki tanácsot a nehéz helyzetbe került edzőtermek gondjainak enyhítésével kapcsolatban.

A műsorban elhangzott: az edzőtermek üzemeltetői javaslattal fordultak a kormányhoz, a sportért felelős államtitkárságra és a miniszterelnökhöz is.

Szedlacskó szerint tavasz óta tolják maguk előtt a tartozásaikat az akkor 15 órai zárásra kényszerülő edzőtermek, amelyeknek a bérleti díjat folyamatosan fizetni kellett, miközben bevételeik elmaradtak.

A beszélgetésbe ezen a ponton kapcsolódott be Szedlacskó iPadjén keresztül Arnold Schwarzenegger, akit Simon András arról is kérdezett, hogyan telnek a mindennapjai a lezárások időszakában. Schwarzenegger beszélt arról, hogy ő maga rendszeresen edz a lockdown időszakában is, ugyanakkor az amerikai, ezen belül kaliforniai edzőtermek hasonló problémákkal küzdenek, mint amelyekről Szedlacskó Ádám beszélt Magyarországgal kapcsolatban, holott a színész- és testépítő legenda szerint távolságtartással, maszkviseléssel, szellőztetéssel és fertőtlenítéssel megoldható lenne az edzőtermek biztonságos működtetése.

Szedlacskó Ádám szerint Magyarországon minden tizedik ember jár edzőterembe, és közel 20 ezer embernek adnak a termek munkát. Az edzés erősíti az immunrendszert, és pont járványidőszakban még inkább szükséges lenne, hogy a lehetőségük lenne a magyaroknak edzeni. Szedlacskó Ádám abban bízik, hogy január 11-én meg tudnak nyitni az edzőtermek.

Forrás: ATV