Szalay a dobos busókkal vonult

Elűzték a telet. Vagy legalábbis megpróbálták. Szalay Balázs köztudottan jól bírja a hőséget – a sivatagi versenyzés a nagy szerelme – ezért, valamint egy meghívást elfogadva vett részt a mohácsi busójáráson. Az Opel Dakar Team pilótája a hagyományoknak megfelelően tetőtől talpig beöltözött, majd szőrével kifordított, rövid bundát, ijesztő maszkot öltött, és nagyon jól szórakozott, miközben az embereket ijesztgette.
„Egy kedves ismerősöm hívott meg, Kovács László, aki maga is járatos a technikai sportokban, hiszen korábban motorcsónak-versenyző volt – árulta el Szalay Balázs. – Több százan vonultunk fel, én a botos csapat tagjaként, és nagyon jól éreztem magam, úgyhogy ha lesz rá lehetőségem, biztosan eljövök még. Abból a szempontból is érdekes volt a busójárás, hogy sokszor készültek már velem közös képek, de akkor mindig tudták az emberek, hogy ki vagyok, és az autósportnak szólt az érdeklődés. Ezúttal azonban a maszkom volt érdekes, nem én… Nagyon élveztem az egészet, újra olyan voltam, mintha kisgyerek lennék, jó móka volt az ijesztgetés.”
A mohácsiak ünnepe hat napon át tartott – kedden az újabb főtéri máglyán elégették a telet jelképező koporsót, körültáncolták a tüzet, így búcsúztak a hideg évszaktól és köszöntötték a tavasz eljövetelét. Ami egyébként egybeesik az autósport szezon kezdetével is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*