Szabó Petra lett a legeredményesebb nő Kazanyban

Nem termett érem 200 és 500 méteren kajakosainknak és kenusainknak a kazanyi universiadén, ám a pontszámítás alapján az öt versenyszámban induló Szabó Petra lett a viadal legeredményesebb női versenyzője.

Kiss Tamás a magyar universiade-delegáció harmadik aranyérmét szerezte meg vasárnap Kazanyban, ahol férfi kajakosaink, a Petrovics Máté, Császár Gergely kettős, valamint férfi négyesünk is bronzérmes lett 1000 méteren. A hétfői folytatás azonban már nem volt ennyire sikeres, hiszen a K-2 500 méteren rajtoló Szilvásy Nóra, Szabó Petra negyedik helye jelentette a legjobb magyar eredményt. Utóbbi versenyző nem zárta üres kézzel a napot, mivel öt versenyszámban indult, így a pontszámítás alapján ő lett a legeredményesebb női kajakos az universiadén.

„Nagyon rangos volt a mezőny az universiadén, az oroszok, a fehéroroszok és a lengyelek is brutálisan erős versenyzőkkel, gyakorlatilag az első számú csapatukkal érkeztek, míg tőlünk  nem az élvonal képviseltette magát ezen az eseményen. Így mondhatjuk azt: reálisak az eredmények, és pontosan ezért nagyon értékes Kiss Tamás aranyérme és Császár Gergely duplázása. Igazából elégedett lehetek mindenkivel, a srácok a maximumot adták, mindenki megcsinálta a feladatát. Ez a verseny jó tapasztalatszerzési lehetőséget nyújtott mindenkinek” – értékelte a versenyt Hüttner Csaba csapatvezető.

És hogy milyen eredmények születtek hétfőn?

A sprintszámban női K-1 200 méteren Szabó Petra a hatodik, míg C-1-ben Baller Tamás a nyolcadik lett. K-2 200 méteren a Szilvásy Nóra, Szabó Petra kettős a hatodik, míg férfi kajakban Fülöp Ákos és Kerek László a nyolcadik helyen zárt. Csapathajóinknál női és férfi kajaknégyesünk is egyaránt a hatodik lett. Az 500 méteres számokban K-1-ben Kiszli Vanda a nyolcadik, Varga  Buda a kilencedik helyen zárt, párosban Szilvásyék a negyedik, a Kovács László, Schenk Áron kettős a hatodik helyet szerezte meg, míg férfi négyesünk az ötödik, női kvartettünk a hatodikként fejezte be a küzdelmeket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*