Superbike-​világbajno​kság – BMW Racing Team Toth

Továbbra is ifjabb Tóth Imre csapattársaként versenyez tovább a Superbike-vb csúcskategóriájában a BMW Racing Team Toth 19 éves motorosa
Sebestyén Péter: „Nagyon feldob, hogy bíznak bennem!”
)

Sporttörténelmet írt a BMW Racing Team Toth: első magyar csapatként vett részt a februári ausztrál szezonnyitón a Superbike világbajnokság csúcskategóriájában két magyar versenyzővel, ifjabb Tóth Imrével és Sebestyén Péterrel. Ráadásul mára kiderült, a csapat továbbra is bizalmat szavazz Sebestyénnek, így a 19 éves motoros még minimum két világbajnoki futamon bizonyíthatja ifjabb Tóth mellett, hogy ott a helye a legjobbak között.
Sporttörténelmi pillanat volt Ausztráliában, amikor a BMW Racing Team Toth két magyar versenyzője kigurult Phillip Island aszfaltjára a Superbike-világbajnokság csúcskategóriájában. Ilyen szinten ugyanis még sosem versenyzett teljes szezont magyar istálló. A csapat azonban meglehetősen balszerencsés volt: ifjabb Tóth Imre alig maradt el a pontszerzéstől – 16. és 19. lett –, míg Sebestyén Péter előbb a teszteken vállsérülést szenvedett, majd az időmérőn a térde ment tönkre, és meg is kellett porccal műteni.
)

Noha az eredeti megállapodás alapján a 19 éves versenyző csak az idénynyitóra kapott lehetőséget, a csapatfőnök, Tóth Imre meggondolta magát, és újabb két, áprilisban rendezendő vb-futamra – Aragón és Assen – is lehetőséget biztosít a fiatal tehetségnek a bizonyításra.
„Hiszek a versenyzőimben, Imiben és Petiben is, akik kisebb kategóriákban már bizonyították tudásukat és tehetségüket. Noha Sebestyén Petivel csak az ausztrál versenyre állapodtunk meg, ám az ott tapasztalt balszerencséje ellenére megkapja a lehetőséget a következő, április 12-13-án, Aragónban, illetve a hónap végén Assenben rendezendő vb-futamon is, azaz továbbra is két magyar pilótával indulunk harcba az első vb-pontjainkért a csúcskategóriában” – árulta el Tóth Imre.

Ifjabb Tóth Imre kifejezetten örült édesapja döntésének, így most már kizárólag a munkára, a motorok minél jobb felkészítésére kell az energiákat fordítani.
„Már megérkeztek a motorjaink Ausztráliából, így elkezdhettük a BMW-k felkészítését a következő futamra. Van dolgunk bőven, hiszen egyrészt kijavítjuk az első versenyen előjött hibákat, másrészt befejezzük a motorok finomhangolását a beállítások terén. Nagyon örülök annak, hogy a következő futamokon is Peti lesz a csapattársam, hiszen nagyon tehetséges versenyző, aki képes arra, hogy helyt álljon ebben a kategóriában is” – jelentette ki a 28 éves versenyző.
Ifjú csapattársa örömmel vette tudomásul, hogy továbbra is élvezi a BMW Racing Team Toth bizalmát, és azt reméli, Ausztráliában túlesett az egész éves balszerencse-sorozatán.
„Azt tudtuk, hogy ez az év elsősorban a tanulás éve lesz a számomra, éppen ezért nagyon sajnálom, hogy ilyen balszerencsés voltam Ausztráliában. Nagyon feldob, hogy újabb lehetőséget kapok a csapattól, Aragónban és Assenben mindenképpen szeretném bebizonyítani, hogy méltó vagyok a bizalmukra. Imivel nagyon jól tudunk együtt dolgozni, igazi csapatot alkotunk a pályán és azon kívül is” – fogalmazott Sebestyén Péter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*